T2 “Veus Progressistes”: la veu del municipalisme a Madrid

Aquests darrers anys ha quedat palès que els ajuntaments necessitam més sobirania per poder atendre les necessitats bàsiques dels nostres municipis. A més, tots hem patit les dificultats de la Llei Montoro i de la regla de despesa, hem vist com els interventors agafaven més poder en detriment de la sobirania política dels nostres consistoris o com les noves normatives estatals com la nova Llei de Contractació han complicat encara més els procediments administratius, anant en detriment dels més petits i de molts projectes importants per a nosaltres.

Però aquests darrers anys també hem estat decebuts per la manca d’inversions estatals d’una importància cabdal per als nostres municipis o hem constatat com reivindicacions competència de l’Estat essencials per al desenvolupament sostenible de les nostres illes no són preses en consideració. Qüestions, en general, que tenen una incidència important sobre els municipis i que cap partit d’àmbit estatal s’ha preocupat de reivindicar-les.

En el cas de Palma (si em permeteu parlar del que més conec), vos donaré 10 motius sobre el perquè necessitam que Guillem Balboa i Rosa Cursach surtin elegits el 28 d’abril:

1. Perquè Palma és una de les capitals més grans de l’Estat en població però de les més mal finançades. Per posar un exemple, el 2018 el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona era aproximadament cinc vegades major per habitant que el pressupost de Palma.

2. Perquè necessitam que es compleixi el conveni ferroviari per impulsar el projecte de tramvia o trambús a la badia de Palma, fonamental per a la millora de la mobilitat sostenible a la nostra ciutat.

3. Perquè volem decidir sobre el port i l’aeroport. No podrem gestionar de forma sostenible el nostre turisme fins que no puguem decidir el nombre de turistes o de creuers que arriben a diari a la nostra ciutat.

4. Perquè volem que ens arribin d’una vegada les inversions promeses per s’Arenal, una zona turística madura que necessita una reforma urbana integral per a poder canviar la seva imatge però també el model turístic.

5. Perquè volem que es derogui d’una vegada per totes la Llei Montoro i la regla de despesa, que no permet a hores d’ara que puguem invertir com toca en les necessitats reals del nostre municipi.

6. Perquè volem que arribin els doblers que pertoquen a l’Estat per a poder construir una nova depuradora al Coll d’en Rabassa i evitar els vessaments dels darrers anys a la badia de Palma.

7. Perquè volem posar límit de preu al lloguer a certes zones de ciutat on viure-hi ja no és sostenible econòmicament per als palmesans.

8. Perquè volem una Palma sense sang ni patiment animal, i no volem que ningú ens digui que les corregudes de bous sense sang són inconstitucionals.

9. Perquè volem fer consultes populars en l’àmbit municipal, sense cap tipus de persecució ni de dèria antidemocràtica de l’Estat.

10. Perquè volem que Palma sigui un referent a l’Estat i al món. I perquè volem més sobirania i les eines per poder-ho aconseguir.

Per tot això i molt més, el 28 d’abril ens hem de mobilitzar perquè Palma i tots els municipis de les Illes Balears tenguem la nostra veu a Madrid, la veu de “Veus Progressistes”.