EDITORIAL

Comença el mes de març amb la celebració del dia de les Illes Balears i amb una societat mallorquina mobilitzada contra els projectes d’ampliació de l’aeroport de Palma, una infraestructura que ha convertit gairebé tota l’illa en la seva àrea metropolitana. S’ajunta la mateixa voluntat de fer negoci per part

d’AENA i el Ministeri de Foment que la de l’Autoritat portuària pel que fa als creuers, també contestats per la societat civil. No té ni cap ni peus plantejar que arribin més turistes quan, més enllà de les declaracions institucionals d’emergència climàtica i d’haver sobrepassat tots els límits pel que fa a la nostra capacitat de càrrega, les previsions pel que fa al canvi climàtic són fins i tot pitjor que les que inicialment s’havien previst.

Les Administracions, que han de vetllar pel bé comú, no poden gastar ni un euro públic més en més infraestructures que no tenen res a veure amb l’interès general.

Un mes de març també en el qual el feixisme tornarà a ser contestat per part d’un moviment feminista que en la seva convocatòria del 8M d’enguany crida a destruir el patriarcat, però no la terra. Un clam que s’estén a tota instància social amb un mínim de sentit comú, encara que des de l’extrema dreta i tots els qui els seus discursos ens vulguin imposar un sentit comú contrari a tota humanitat, sensibilitat i intel·ligència, com miren de fer amb l’anomenat ‘pin parental’. Una mesura que invalida qualsevol possibilitat de tirar endavant una Llei d’Educació autonòmica amb un consens que pugui anar més enllà de la majoria progressista existent.

Febrer també ha estat un mes intens en activitat social i política, i aquest número 92 n’és una bona mostra, on volem destacar especialment els actes de commemoració al voltant del 24 de febrer, i la primera Escola sobiranista celebrada a Donostia, amb una ampla participació d’arreu de les Illes.

Tot això, malgrat l’amenaça del coronavirus, que sembla a punt d’obrir un període de recessió econòmica no previst per un capitalisme víctima de la mercantilització de la informació que els mateixos capitals han promogut. Sobreviurem.

Equip de redacció

Maquetació i pàgina web: Guillem Solivellas i Reynés

Consell de Redacció: Biel Pérez Alzina, Miquel Rosselló del Rosal,

Maria Salleras, Lila Thomás i Andreu, Josep Valero González,

David Abril Hervás, Guillem Solivellas i Reynés, Miquel Àngel Contreras