5.2 IllaGlobal.com: El nou projecte comunicatiu de les Fundacions Darder Mascaró

En les darreres setmanes hem posat en funcionament el portal www.IllaGlobal.com, una de les fites que ens havíem marcat al Consell de les Fundacions Darder-Mascaró: tirar endavant un projecte comunicatiu propi, a l’abast de la gent progressista tant en l’àmbit polític com social, amb un denominador comú: aglutinar informacions i opinions sobre la nostra realitat, local i global, des d’una perspectiva crítica.

No partim de zero, perquè duim ja més 80 númeross. d’aquesta la nostra revista mensual L’Altra Mirada.cat, una altra eina autogestionada, feta al 100% des del compromís social i polític. No és poca cosa. També teníem altres referents, com el desaparegut El Periscopi impulsat per Toni Tarabini des de la Fundació Gadeso. En un món i un context on el procés de concentració de capitals també fa que els grans mitjans siguin cada vegada més grans i menys plurals, i les xarxes socials s’omplen de fake-news i mentides, hi ha pocs espais comunicatius que deixin lloc a la reflexió i la cooperació. Aquesta és la raó de ser d’ILLAGLOBAL: ser una eina de comunicació oberta al servei dels moviments socials i la gent progressista de les Illes, prioritzant l’opinió de proximitat, la tasca i propostes de la societat civil, però sense perdre la perspectiva global i internacionalista.

Com que es tracta d’un mitjà autogestionat i sense publicitat pagada, la seva qualitat i actualització de continguts dependrà directament de la participació dels nostres col·laboradors i col·laboradores, així que tot i que ja hem començat a rodar, la vostra implicació és imprescindible. En les pròximes setmanes, a més, incorporarem càpsules audiovisuals per poder arribar al màxim de consciències en diferents llenguatges.

Seccions com actualitat, feminismes, sobirania, solidaritat internacional, cultura, ecologia o treball i economies que anirem omplint de contingut i sentit entre totes. Totes les reflexions crítiques hi tenen cabuda, des de les més reactives a les reflexions més de fons, així que per poc que us faci ganes compartir una notícia, valorar una informació o un tema d’actualitat o fins i tot recomanar un llibre o una pel·lícula, no dubteu en enviar-nos un correu a redaccio@illaglobal.com. L’espai és vostre!