4.3 Nicaragua Investiga: A sis mesos d’existència

Nicaragua Investiga, es va concebre com un projecte periodístic digital, amb èmfasi en el periodisme d’investigació i d’anàlisi. Les pressions i la persecució als mitjans i periodistes independents i el posterior tancament d’un dels espais d’informació més importants de Nicaragua (100% Noticias) ens va obligar a adoptar també la notícia diària com una altra prioritat, davant l’elevada demanda d’informació i fonts confiables de la població.

La nostra pàgina web mantén un ritme de mitjana de 58.000 visites diàries. El nostre perfil a Facebook supera els 80.000 seguidors i el nostre canal de youtube té gairebé 40.000 subscriptors. Segons les estadístiques d’aquesta plataforma, superam els 12 milions de minuts en visualitzacions.

Molts periodistes d’alt perfil, que es varen veure obligats a fugir del país s’han unit al nostre equip. I avui som un projecte simbòlic que informa des de l’exili. Un reflex de la situació a la qual es troba el periodisme a Nicaragua. A sis mesos aquestes són les fites aconseguides:

– Ens ubicam entre els principals mitjans creïbles i de referència nacional al país.

– Som referent en reportatges especials, temes històrics i d’educació ciutadana com agent diferenciador de la resta de mitjans de comunicació, omplint a més un buit i una necessitat en el públic.

– Sòlid creixement a les xarxes socials.

– Ampliació de la nostra agenda informativa en un 50%.

Pel que fa a les nostres necessitats, els desafiaments són bàsicament d’ordre tècnic. Hem de menester editores, càmeres, micròfons, ordinadors, llums i espais de treball, recursos per a la mobilització i dietes de subsistència per als nostres col·laboradors.

Ens podreu trobar a:

www.nicaraguainvestiga.com

Si voleu donar suport a aquesta iniciativa, podeu col·laborar econòmicament a través d’aquest compte:

IBAN: ES91 2100 0418 4502 0005 1332

Concepte: Apoyo Derechos Humanos Nicaragua.