3.5 8 de març 2020! I el creixement del feixisme!!

Vivim uns moments polítics, socials, convulsos, amb un feixisme creixent representat per partits d’extrema dreta, en un retrocés de les polítiques socials, tant a Espanya com a Europa. Uns dels seus objectius de l’extrema dreta és el feminisme, les dones feministes, som la diana de les seves polítiques arcaiques que ens retrotrauen a temps passats on les dones es consideraven menors d’edat, no teníem la possibilitat de decidir sobre la nostra vida i sobre el nostre cos, a més d’aquest retrocés, també neguen una xacra social que suposa la violència de gènere, els assassinats de les dones pel fet de ser dones.

El feminisme és una teoria i un moviment transformador de la societat capitalista, patriarcal, exigeix la igualtat de les dones en tots els àmbits de la societat, en l’econòmic, social, polític, cultural, denuncia les injustícies, les violències masclistes, els assassinats de les dones i posa al centre, la vida, la vida de les persones, la seva cura, i alhora la defensa de la terra, de la natura, perquè no es pot deslligar la vida de les persones de la terra.

L’eco-feminisme posa de manifest la necessitat de fer valdre i prioritzar la vida humana, perquè pugui mantenir-se, com a mínim, tal com la coneixem. La defensa del territori i per una altra banda, el procés d’empoderament de les dones són els agents clau per defensar i protegir la vida.

El sistema econòmic neoliberal, capitalista, patriarcal considera el territori i el cos de les dones les seves parcel·les de conquesta, i si observem la història, veurem que les que lluiten contra la barbàrie del patriarcat i els qui sostenen les comunitats, som les dones.

Per totes aquestes raons i davant l’atac sistemàtic de l’extrema dreta als cossos de les dones i les nenes i del territori, aquest any el Moviment Feminista de Mallorca tria el lema:

DESTRUEIX EL PATRIARCAT, NO LA TERRA

La coordinadora estatal 8M aquest any no ha fet cap crida unitària per convocar vaga el 8 de març, per tant cada territori ha decidit si convoca o no i el seu lema.

Feministes en Acció participa i forma part del Moviment Feminista de Mallorca, amb el que assumim els acords de l’assemblea del Moviment.

A Mallorca, l’assemblea del MFM del 25 de gener, va acordar instar als sindicats per convocar vaga el 8 i el 9 de març. Tenint coneixement que a Menorca i Eivissa només convocarien dia 8, a l’assemblea del 13 de febrer es va decidir unir forces a totes les illes i convocar només el 8, per tenir una convocatòria unitària a les Balears.

Les activitats organitzades pel 8 de Març, per part de l’MFM, començaran per una Cadena Feminista el dissabte 29 de febrer a les 12 h als jutjats de Via Alemanya, per denunciar les diferents violències masclistes i la justícia patriarcal que ens ofega i qüestiona en tot moment, donant-li més crèdit a l’agressor i a l’assassí.

Un parell de dades, el dia d’avui, en dos mesos, hi ha hagut 21 dones assassinades a tot l’Estat espanyol, i des que hi ha estadístiques 1.048, un escàndol, no hi ha paraules. Les Administracions han de fer més, i més, són intolerables aquests assassinats, és una qüestió de prioritats polítiques.

El diumenge 8 de març hi haurà vaga laboral, per a totes aquelles persones que treballen els diumenges com les Kellys, vaga de consum i de cura, a més està convocada una manifestació a les 12 h que sortirà de la plaça Espanya, per les avingudes fins al Parc de la Mar. Visca la lluita feminista!