T2 Al Consell de Mallorca, el canvi continua

El Consell de Mallorca ha despertat durant aquest mandat de quatre anys de letargia i ara toca finalitzar el procés de convertir-lo en el vertader govern de l’illa. La institució insular va haver de suportar un govern conservador que semblava que la volia fer desaparèixer i el procés per a retornar competències i credibilitat al Consell ha estat una tasca tant dura com necessària i gratificant.

Ara estam en el camí de què sigui el vertader govern de Mallorca, dotat de competències i útil per a la gent, i la consolidació d’aquest canvi és el repte que vull assumir a partir de dia 27 de maig. Ja fa estona que vaig assumir el repte de liderar la candidatura de MÉS per Mallorca al Consell, amb la il·lusió de ser la presidenta del govern de l’illa i reivindicar la seva existència.

Els darrers 4 anys hem liderat un model de govern modern i pròxim a les persones. Ara, volem seguir amb la descentralització de la Comunitat Autònoma cap als consells insulars per fer-los organismes autònoms. El Consell de Mallorca ha de ser una institució propera a la ciutadania, accessible també pel que fa a les tramitacions.

Volem que el paradís en què varen néixer i viure els nostres avantpassats sigui el mateix que gaudeixen les futures generacions. Som un territori limitat i, per això, necessitam una ordenació que determini un ús per a cada espai i un espai per a cada ús. Amb aquest objectiu, revisarem el Pla Territorial de Mallorca perquè rebaixi el creixement urbanístic i poblacional amb l’eliminació d’àrees de transició, i també la urbanització de sòls no transformats que no obeeixin a les necessitats d’habitatge social. Així mateix, revisarem els criteris de construcció i edificabilitat en rústic per limitar-ne la reurbanització.

Això sense perdre de vista els problemes d’habitatge que tenim a la nostra illa. Per això possibilitarem l’ampliació del parc d’habitatge de lloguer social amb la cessió dels terrenys per a la seva construcció. Durant aquest mandat que finalitza, la institució insular ha cedit a l’IBAVI 32.000 metres quadrats de la finca de Can Domenge, a Palma, on es construiran 244 habitatges de protecció oficial. Un topònim que estava lligat a la corrupció ara serà un símbol de les polítiques d’habitatge social.

Un dels reptes més importants del futur govern de Mallorca és la mobilitat de l’illa. El Consell ha d’assumir els pròxims anys les competències de Transport Públic. Qui planifica les infraestructures viàries ha de ser també la institució que s’encarregui del transport públic. Només així es pot aconseguir una mobilitat sostenible, amb un predomini del transport públic col·lectiu i amb unes carreteres dimensionades a les necessitats dels pobles de Mallorca i també per als accessos a Ciutat.

També en la línia de la sostenibilitat ambiental, Mallorca ha deixat de ser el femer d’Europa. En total, s’haurà evitat l’arribada a Mallorca de 120.000 tones de residus d’Irlanda i Itàlia per ser incinerades a Son Reus. I, en contra dels discursos apocalíptics que hem sentit de la dreta, no només som més sostenibles en la gestió dels residus, evitant contaminació, sinó que les taxes de fems han baixat.

A més el Pla de Residus que estarà vigent el pròxim mandat va en el mateix sentir que la recentment aprovada normativa autonòmica, perquè el millor residu és aquell que no es genera.

Com a administració propera a la ciutadania, el Consell té especial cura dels col·lectius més vulnerables. Hem ampliat els serveis a les persones dependents i seguirem al seu costat per oferir atenció adaptada a cada necessitat.

Continuarem amb les campanyes o accions per fer valer la llengua catalana i apoderar la ciutadania perquè s’animi a usar-la, de manera que es percebi també com un factor d’enriquiment personal i de cohesió social. I seguirem celebrant la Diada de Mallorca el 31 de desembre, al lloc i la data que correspon.

El canvi realitzat els darrers quatre anys ha estat notable i important. Les persones han estat el centre de les nostres polítiques, per això hem millorat els serveis a la ciutadania. Ara només podem dir que la maquinària està en marxa i que el canvi continua.Aquesta web utilitza galetes. Aquí pots veure la política de galetes. Si continues navegant vol dir que l’acceptes.    Veure
Privacidad