T1 Una etapa amb nous reptes per a M脡S-Estimam Palma

El passat 14 de desembre la milit脿ncia de M脡S-Estimam Palma va celebrar una Assemblea per elegir la Coordinadora que dirigir脿 el partit durant els pr貌xims dos anys. Amb aquesta elecci贸 va acabar el proc茅s de reorganitzaci贸 que inici脿rem despr茅s de les passades eleccions municipals i auton貌miques. Entremig hi ha hagut unes eleccions generals 鈥搇es segones en un any- i l鈥檈lecci贸 de la nova Executiva de Mallorca, que ha anat acompanyada de l鈥檃provaci贸 de les pon猫ncies Pol铆tica i Organitzativa. Aix貌 ha alentit una mica el proc茅s de Palma, que finalment ha arribat a bon port.

L鈥檈lecci贸 de la nova Coordinadora de Palma es va obrir als militants de tots els partits i a totes les persones independents que varen formar part de la coalici贸 M脡S-Estimam Palma assenyaladament el Partit Socialista de Lliure Federaci贸. A la votaci贸 鈥揺n urna- hi va participar un centenar de persones. La nova direcci贸 estar脿 formada per vuit persones, tres d鈥檈lles elegides en equip i que duran la Coordinaci贸 general 鈥搑epeteix en el c脿rrec Miquel 脌ngel Contreras-, la Secretaria d鈥橭rganitzaci贸 i Finances 鈥揓oan Pau Jord脿- i la Secretaria d鈥橝cci贸 Pol铆tica i Comunicaci贸, jo mateixa. L鈥檈quip va tenir el suport del 97% dels participants. A m茅s, cinc persones m茅s han estat triades de manera individual: Xisca Mir, Pilar Vico, Magdalena Obrador, Biel Gonz谩lez i Jaume Ribas. A les quals se sumen Rafael Polonio, del Partit Socialista de Lliure Federaci贸, com a representant d鈥檃questa formaci贸, i els tres regidors de M脡S-Estimam Palma com a membres nats. Un equip hum脿 paritari, plural en ideologia, or铆gens i implantaci贸 territorial i que representa la diversitat de la societat de Palma.

Els reptes de la nova direcci贸 varen ser exposats pel Coordinador general. En primer lloc, liderar el partit de forma paral路lela a la funci贸 institucional que desenvolupen els regidors i regidores, per diferenciar al m脿xim la tasca institucional de la tasca de partit. En segon lloc, millorar la implantaci贸 en els barris, un dels nostres reptes hist貌rics; hem d鈥檃mpliar el comprom铆s pol铆tic i la cultura de la participaci贸 dels nostres militats, portar els debats pol铆tics i els espais de trobada als barris i pobles, en definitiva, hem d鈥檃rribar a qualsevol indret de la nostra ciutat. En tercer lloc, millorar la col路laboraci贸 amb el teixit associatiu de la ciutat, perqu猫 cal implicar tothom, perqu猫 creim en els processos participatius i en el valor de la societat civil organitzada, tant als barris com per a les lluites o reivindicacions concretes. I, en quart lloc, preparar el relleu dels nous lideratges que hauran d鈥檈ncap莽alar la candidatura de M脡S-Estimam Palma el 2023, que han de continuar sent el garant de l鈥檈squerra valenta que va prohibir el lloguer tur铆stic a pisos, que va obrir l鈥檕ficina antidesnonaments i que creu en una ciutat justa.

Tot aix貌 ho volem fer impulsant l鈥檃utoestima de la ciutadania cap a la nostra ciutat i l鈥檕rgull de la milit脿ncia envers el nostre projecte pol铆tic. Perqu猫, com va dir Miquel 脌ngel Contreras, som l鈥檈squerra municipalista, verda, valenta i honesta que des de les institucions i des dels carrers lluitam contra l鈥檈xtrema dreta i a favor d鈥檜na ciutat justa, feminista i transformadora.

Unes galeries de la Pla莽a Major destinades a l鈥檈conomia social i verda

En el decurs de l鈥橝ssemblea de Palma es va aprovar tamb茅 un posicionament de la milit脿ncia en relaci贸 al futur de les galeries de la pla莽a Major, recentment retornades a l鈥橝juntament de Palma una vegada acabada la concessi贸. Es tracta d鈥檜n debat obert que divideix els socis de l鈥檈quip de govern 鈥揳mb propostes d鈥檃mpliaci贸 del p脿rquing incloses- i que ha provocat que diferents entitats ciutadanes reivindiquin el seu 煤s com a espai de creaci贸 i de participaci贸 ciutadana.

La milit脿ncia de M脡S-Estimam Palma, compromesa amb una ciutat que planti cara a l鈥檈merg猫ncia clim脿tica basada en la cohesi贸 social i en la mobilitat sostenible, aposta perqu猫 aquest espai sigui una nova oportunitat per a l鈥檈conomia social i verda. Per aix貌 va aprovar per unanimitat iniciar un proc茅s participatiu que dugui a fer que les galeries esdevinguin un espai per a la ciutat, el teixit associatiu, l鈥檈conomia circular i el petit comer莽 i de proximitat, que permeti reguanyar la ciutat i contribueixi a frenar el canvi clim脿tic.

L鈥橝ssemblea es va manifestar en contra de convertir les galeries en aparcaments. 鈥淧alma no t茅 un problema d鈥檃parcament, t茅 un problema de cotxes鈥, va assegurar Miquel 脌ngel Contreras. En aquest sentit, la milit脿ncia reivindica que, dins el mandat ja iniciat, les places d鈥檃parcament ja existents siguin totes per als residents.Aquesta web utilitza galetes. Aqu铆 pots veure la pol铆tica de galetes. Si continues navegant vol dir que l鈥檃cceptes.    Veure
Privacidad