T1               Feim de Llucmajor un municipi millor

Han passat tres anys que MÉS per Llucmajor forma part del Govern municipal i m’agradaria repassar els fets i projectes realitzats i els que avui dia tenim en marxa per a un futur pròxim siguin una realitat.

Tres anys marcats per la necessitat d’acords amb els partits que formen part del Pacte de Governabilitat a Llucmajor, PSOE i PI . S’ha de destacar que tots han actuat amb un gran sentit de la responsabilitat i, en tot moment, han sabut posar els interessos de la ciutadania per sobre de qualsevol interès partidista. Com a portaveu de MÉS a Llucmajor vull agrair aquesta actitud, que ha permès executar gran part del full de ruta pactat.

En definitiva tres anys de molta feina i de fites aconseguides de les quals vull resumir-vos les més importants.

Un ajuntament modern i proper a la gent

Consideram que la transparència pública i la participació són pilars claus de qualsevol administració pública del segle XXI, en aquest sentit s’ha obert la participació en els plens municipals al ciutadà i les associacions, els pressupost participatius ha permès que 600.000 € s’hagin pogut destinar a projectes proposats pels llucmajorers, el nou portal de transparència ha aportat llum sobre la gestió municipal.

He apostat decididament per l’administració electrònica i ben aviat la gran majoria de tràmits municipals es podran iniciar de forma telemàtica, sense horaris ni desplaçament.

Recuperació de l’economia municipal

Després de tres anys podem afirmar que aquest objectiu també ho hem assolit amb escreix, en tres anys hem passat de tenir un dels municipis amb major endeutament de les Illes a tenir un municipi lliure de deute, passant del 40 M d’€ el 2015 a poder deixar a zero el deute municipals a inicis del 2019.

I el que dóna més mèrits a aquesta fita és que s’ha assolida sense pujar impostos i sense reduir servei, ben bé al contrari durant aquests la legislatura s’han reforçat tots els departaments per aconseguir que l’Ajuntament sigui una administració que doni resposta a les demandes del ciutadà amb celeritat i eficiència.

Llucmajor referent cultural

El Claustre de Sant Bonaventura ha esdevingut allò que tots els llucmajorers cercàvem, un referent cultural en

l’àmbit insular amb una variada i abundant oferta cultural per a tots els públics. També hem inaugurat les noves dependències de l’Arxiu Municipal de Llucmajor i hem dotat de més espai a la biblioteca municipal. Al 2017 vàrem celebrar les primeres jornades d’estudis locals amb més de 50 ponències.

També s’han fet passes importants per a aconseguir que el Centre d’Interpretació de Fotografia Toni Catany sigui d’ací a poc temps una realitat, gràcies a l’empenta de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Col·laboració amb altres administracions

I és que una de les claus del que hem comentat fins ara és precisament la bona sintonia i col·laboració amb les diferents administracions supramunicipals. Han estat moltes i variades les col·laboracions i línies de subvencions que ens han oferit als municipis tant des del Consell de Mallorca com del Govern de les Illes Balears i que ens han permès posar en marxa diferents projectes. Amb ajudes del Consell de Mallorca, mitjançant el departament de Desenvolupament Local, hem millorat el camí de sa Torre, reformat l’escoleta Fada Morgana i realitzada millora d’infraestructures a diferents instal·lacions esportives de Llucmajor i s’Arenal, entre d’altres.

Molt destacable la col·laboració amb la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ja que mitjançant el SOIB hem impulsat la inserció laboral de més de 200 persones, entre els diferents programes que ofereix, com Visibles i Joves Qualificats. Un personal que ens ha permès reforçar els diferents serveis sense cost per les arques municipals.

Tenim projectats, amb la Conselleria de Salut, dos nous Punts d’Atenció Continuada al municipi i la rehabilitació de la residència de persones grans i la creació d’un nou centre de dia gràcies a l’impuls donat per departaments de Serveis Social de Govern i Consell.

I per acabar gràcies a la Conselleria de Turisme podrem envestir la reforma de la plaça Reina Mª Cristina i la millora de les rutes cicloturístiques, projectes valorats en 1 milió d’euros. Així mateix, també hem de destacar el projecte de millora del Torrent dels Jueus de s’Arenal valorat en 2,5 milions d’euros i finançat amb l’Impost de Turisme Sostenible.

I encara molt MÉS

Podríem afegir altre projectes assolits aquesta legislatura: l’arribada d’aigua canalitzada a s’Estanyol i Son Bieló, ens hem convertit en un municipi cardioprotegit després de la instal·lació de 24 desfibril·ladors a diferents indrets del municipi, i molts d’altres que podríem esmentar però em toca anar acabant.

Com veis han estat tres anys ben aprofitats i plens de reptes assolits, però encara són molts els que queden per assolir i pels quals ja començam a fer feina amb la seguretat que el 2019 els ciutadans ens seguiran donant el seu suport per fer de Llucmajor un municipi millor.