T1 El 26 de maig #JoAmbNoguera

El maig del 2011 Mateu Isern i José Ramon Bauzá varen aconseguir una majoria absoluta històrica del Partit Popular a Palma i a les Illes Balears. Fou aleshores quan començà una legislatura que se centrà bàsicament en quatre qüestions fonamentals: el desmantellament de les Administracions públiques del nostre país, les retallades en els pilars bàsics de l’estat del benestar (educació, serveis socials, sanitat), el malbaratament del medi ambient en benefici d’uns pocs (com l’hotel d’Es Trenc, la desprotecció del territori o el port del Molinar) i l’atac directe a la nostra identitat (llengua i cultura).

Després de quatre anys de plena mobilització social i que culminaren amb una manifestació històrica amb 100.000 persones al carrer, el maig del 2015 l’esquerra va aconseguir una majoria absoluta mai vista amb la irrupció de Podem però també amb el creixement exponencial en nombre de vots i representants de MÉS per Mallorca. Aquest fet provocà que Antoni Noguera accedís a la batlia de Palma el 2017, gràcies al pacte entre PSOE, Podem i MÉS a l’Ajuntament.

Al llarg d’aquests anys, MÉS per Palma ha estat liderant el canvi a l’Ajuntament de Palma i la transformació de la nostra ciutat. Hem de recordar que les polítiques com la prohibició del lloguer turístic a habitatges plurifamiliars, la protecció de Can Tàpera, Son Gual o el port del Molinar; l’augment considerable del reciclatge a la nostra ciutat, l’impuls de la mobilitat sostenible o la recuperació i reconversió d’espais abandonats de la nostra ciutat (com les Cases de Son Ametller, el Canòdrom, Can Ribes o l’Antiga Presó) han estat liderades per MÉS per Palma, amb el batle Antoni Noguera al capdavant. I de la mateixa manera, MÉS per Palma ha estat l’única opció política que ha plantejat un projecte de ciutat per als propers 15-20 anys, des de la sostenibilitat ambiental i el canvi de model econòmic.

Però ja han passat 4 anys de l’esperança dipositada a les urnes el maig del 2015 i ens tornam a trobar davant una cita electoral que decidirà què volem per a Palma els anys vinents: si consolidar el canvi de model de ciutat impulsat aquests darrers anys o si volem tornar a l’època de foscor i de corrupció de la dreta al nostre Ajuntament.

El propvinent 26 de maig hem de triar entre avançar cap al futur o tornar al passat. Hem de deixar enrere les retallades en drets i llibertats i desenterrar de l’enciclopèdia de la política palmesana les paraules corrupció, tràfic d’influències o delicte fiscal. Per tot això hem de donar suport a Antoni Noguera: per poder seguir liderant aquest canvi i fer front a l’onada antidemocràtica de l’extrema dreta a Palma.

I amb això, hem de demanar a totes les persones que dubtin i que volen seguir canviant les coses el vot per a MÉS. Perquè farà possible continuar amb el canvi que necessita Palma, davant un PP esgotat, enfonsat per la corrupció i resignat a pactar amb l’extrema dreta per poder seguir mantenint el seu statu quo.

El diumenge 26 de maig tenim una gran responsabilitat: hem de donar suport al batle Antoni Noguera i convèncer a tothom que és la millor opció per seguir liderant el canvi a la nostra ciutat.