T.2          Començam un nou curs amb la 7ena edició dels Premis SINOFÓS

Com cada any MÉS per Palma enceta el nou curs polític amb la celebració dels Premis Sinofós. Així, el pròxim 4 d’octubre celebrarem la setena edició d’aquests guardons amb la intenció de valorar la tasca d’aquelles entitats o col•lectius que treballen per fer de Palma una ciutat més justa, més solidària, més humana i més habitable.

Aquests premis, que s’estructuren en quatre categories, cerquen reconèixer per tant, la feina feta per la ciutadania en les següents matèries: Palma Habitable (Urbanisme, Mobilitat, Medi Ambient i Seguretat Ciutadana); Palma Inclusiva (Joventut, Política Lingüística, Igualtat, Gent Gran, Interculturalitat, Benestar Social i Educació), Palma Creativa (Turisme, Ocupació, Comerç, Cultura, Innovació i Economia) i Palma Democràtica (Participació Ciutadana, Transparència, Anticorrupció i Administració Pública).

D’aquesta manera, tots els militants i simpatitzants de MÉS per Palma podran presentar propostes de candidatures als premis del 3 al 16 de setembre a través del correu:palma@mespermallorca.cato telefonant al 971 22 59 12. Un cop tancada aquesta fase, s’obrirà un període de votacions perquè la militància pugui triar entre les opcions presentades.

Enguany aquest acte esdevindrà el tret de sortida d’un nou curs que estarà marcat pel compte enrere cap a les eleccions de maig del 2019. En els pròxims mesos haurem de reivindicar tota la feina feta i implicar-mos tots i totes de bon de veres per garantir la continuïtat del pacte d’esquerres a l’Ajuntament de Palma l’any que ve.

En el sentit mateix dels premis, aquesta legislatura hem estat treballant per transformar Palma en una ciutat més habitable, inclusiva, creativa i democràtica:

– Hem millorat i incrementat notòriament el reciclatge i la gestió dels residus, hem desenvolupat un nou Pla de Neteja amb una inversió important i hem protegit espais naturals i barris tradicionals i emblemàtics del municipi.

– Hem donat alternativa a més de 1.000 famílies amb l’Oficina Antidesnonaments i invertirem 17 milions d’euros per a la construcció de 140 habitatges de lloguer públic amb el Govern (l’objectiu és que el 10% del parc d’habitatge de Palma sigui públic). Destinam també 2 milions d’euros a ajudes en concepte de lloguer. Hem prohibit el lloguer turístic als plurifamiliars per tal de garantir l’accés a l’habitatge i la bona convivència dins la ciutat.

– Hem engegat el desmantellament de Son Banya i reallotjam i donam una segona oportunitat a les famílies més vulnerables. Hem constituït el Consell Municipal de Serveis Socials, hem creat una Cartera Municipal de Serveis Socials i hem impulsat un nou model reforçant el treball comunitari.

– Transformam Palma des de la Cultura a través de noves infraestructures culturals i millorant les programacions dels teatres i centres culturals i artístics de referència. Fomentam l’ús de la llengua catalana i recuperam la memòria de la ciutat. Treballam per una cultura inclusiva i participativa realçant la feina de la creació local, descentralitzant l’oferta cultural, treballant en projectes impulsats des de la ciutadania i reforçant el Consell Municipal de la Cultura.

– Hem convertit l’Ajuntament en una administració més transparent obrint-la a la ciutadania, publicant les agendes dels regidors i regidores i realitzant audiències públiques. Treballam per una ciutat més participativa estant al costat dels barris, impulsant i donant contingut als consells sectorials i de districte i amb la creació dels pressupostos participatius. Tenim en compte l’opinió de la ciutadania obrint consultes i processos participatius en els temes importants de la ciutat.

En definitiva, tot un seguit d’iniciatives que treballam pensant més enllà de quatre anys amb l’objectiu d’aconseguir la plena transformació de Palma. La ciutat que ens agrada és inclusiva, participativa, justa i habitable. És per això que dia 4 d’octubre hem de ser molts als Premis Sinofós. Ja ha començat el compte enrere per maig del 2019.