T.2                    2018: L’any de la transformació de Marratxí i de la col·laboració entre institucions

El passat dia 13 de juny va fer 3 anys que, gràcies als 3.473 marratxiners i marratxineres que ens donaren el seu suport, MÉS per Marratxí va assumir la batlia del municipi arran d’un pacte de governabilitat entre totes les forces d’esquerres amb representació a l’Ajuntament. Per primera vegada, la nostra formació ha ostentat la batlia durant tota la legislatura d’un dels municipis més grans de la nostra comunitat, oportunitat que no hem desaprofitat i que, durant el 2018, veurà els seus fruits amb la culminació dels grans projectes iniciats el juny del 2015.

Una de les claus per aconseguir tirar endavant projectes de gran envergadura que veuran la llum enguany ha estat la col·laboració i feina entre l’Ajuntament de Marratxí, l’Ajuntament de Palma, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, institucions també liderades per MÉS.

El primer dels projectes que veurà la llum aquest any és el del Centre de Dia de Marratxí, un espai amb una capacitat per a 30 usuaris que ha estat possible gràcies a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern, la qual ha finançat 300.000 dels 750.000 euros del projecte.

Un altre dels projectes que fa pocs dies han iniciat les obres i que abans de l’estiu del 2019 veurà la llum és el tan necessari recinte firal i espai multiús. Amb ell donarem solució al problema que pateix el municipi a l’hora de dur a terme esdeveniments i actes de tot tipus, i tot gràcies al finançament de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern, departament liderat per MÉS.

El tercer projecte que prest començarà a construir-se és la necessària residència de Marratxí, un projecte finançat pel Consell de Mallorca, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, i l’Ajuntament, i que suposarà la creació de 100 noves places per a persones dependents. Amb un cost de 8,5 milions d’euros, aquesta residència es començarà a construir enguany i entrarà en funcionament a finals del 2019, i és un projecte que demostra que amb la col·laboració i bona predisposició de totes les Administracions es poden dur a terme molts de projectes que ajudaran a millorar la vida de la ciutadania de la nostra comunitat.

Finalment i uns dels projectes més esperats que també està a punt de veure la llum és l’ampliació de la línia 3 de la EMT fins al Pla de Na Tesa i que ben segur millorarà la qualitat de vida dels residents d’aquest nucli de Marratxí. A més d’un projecte necessari, és un projecte també fruit de la col·laboració entre L’Ajuntament de Palma i el de Marratxí.

Tenim al davant un any polític molt important. Ens hi jugam revalidar una majoria d’esquerres que ens permetran continuar el camí iniciat ara fa 3 anys. Un camí a través del qual hem demostrat que governar per i amb les persones és possible.