Els ciutadans i ciutadanes de la nostra Comunitat, no en tenen cap dubte que, el turisme, l’activitat turística en el seu conjunt, és un element econòmic estratègic i la seva importància ha arribat a tals nivells, que de mica en mica, ha causat i derivat en una vertadera dependència, a tots els altres sectors econòmics i productius de la nostra Comunitat Autònoma, tot depèn del turisme, tot que veure i està condicionat pel turisme.
Així doncs, tal com estableix el nostre Estatut d’Autonomia, no sols el Govern de les Illes Balears, sinó també tant els Consells com els Ajuntaments, tenen l’encàrrec i l’obligació d’ordenar tota aquesta activitat turística i ho han de fer, preservant, defensant i protegint, tantel nostre patrimoni cultural en el sentit més ample del seu significat, com el nostre territori i medi ambient.
Està clar que l’objectiu regulador de l’actual llei turística, que ara mateix s’està tramitant en el Parlament de les Illes Balears, ha de ser, tractar d’evitar saturacions, massificacions, especulacions urbanístiques i molt d’altres perjudicis pels interessos generals i drets de les persones, entre els que es troba, el fet de procurar un habitatge digne i assequible als nostres ciutadans i ciutadanes. Malgrat això, la possible modificació de la llei, fent factible la comercialització d’estades turístiques en habitatges d’edificis plurifamiliars, a la nostra ciutat ha causat una profunda alarma social i el rebuig de bona part dels veïnats.
Avui la massificació és un fet, Palma dona la sensació d’ésser una ciutat envaïda, als nostres ciutadans i ciutadanes, ho tenen cada cop més difícil poder accedir a un habitatge digne. Tant els preus dels lloguers, com els de compra i venda d’habitatges, a la nostra ciutat creixen quatre vegades superiors a la resta de l’Estat, i això encara no s’ha aturat. Llogar o adquirir un habitatge s’està convertint en una qüestió quasi impossible, que ara mateix ja està derivant en una forta crisi social, en la que els nostres joves tenen la pitjor part.
Davant aquesta situació que ja pateixen milers dels veïns i veïnes de Palma, que veuen com de manera sistemàtica els seus contractes de lloguer no són renovats i els propietaris els destinen al lloguer turístic, molt més rendible i lucratiu, malgrat la seva presumpta il·legalitat, mentre el Govern de les Illes Balears mira cap altra banda. La Federació s’ha posat fill a l’agulla, iniciant una campanya de recollida de signatures i testimonis, en contra del lloguer turístic als plurifamiliars de la nostra ciutat, amb la finalitat de recollir el nombre suficient, per poder presentar una Proposició d’Iniciativa Popular, en contra del lloguer turístic en els pisos de les finques de Palma (plurifamiliars), que es pugui tramitar i votar en un proper Ple del nostre Ajuntament.