FUNDACIONS DARDER-MASCARÓ Obrim nous camins…

El passat 12 de juliol presentarem públicament a Can Alcover l’entitat «Fundacions Darder-Mascaró» que neix de la mà de les Fundacions Emili Darder i Ateneu Pere Mascaró, que després d’una fructífera i llarga col·laboració de les dues fundacions decideixen crear un instrument comú, per donar continuïtat a la feina feta fins aleshores per cada una de les dues fundacions i que sigui capaç d’afrontar els reptes que el present i el futur del País ens demanden. Per això podem parlar d’una nova i vella entitat ciutadana del País.

Som plenament conscients que Mallorca també necessita allò que podem anomenar“laboratoris d’idees”, per què per caminar cap a una nova societat, una Mallorca lliure, igualitària, sostenible i sobirana, també cal treballar i amb força en el camp de les idees, cal ideologia, projectes a mitjà i llarg termini.

Volem que Fundacions Darder – Mascaró sigui la nostra modesta aportació en aquest camp, per afrontar l’anàlisi de la nostra realitat, d’on venim, on estem i on volem anar. Per aportar idees noves per construir projectes alternatius. Per promoure el debat democràtic d’idees. I per abordar la formació de quadres que necessitem per construir aquest nou País. I tot això ho volem fer treballant en xarxa amb altres entitats que des de les seves específiques posicions vagin en la mateixa direcció. Volen contribuir a construir societat civil organitzada.

Per tot això Fundacions Darder – Mascaró aposta per obrir nous camins. Aquests són els reptes que pensa afrontar:

Per pensar millor la nostra realitat i contribuir als intents de transformar-la. Els nostres espais de treball se centraran en l’estudi sobre com promoure un desenvolupament sostenible (medi ambiental, social i cultural), per reflexionar sobre els reptes passats, presents i futurs del mallorquinisme polític i adaptar el sobiranisme a les necessitats del segle XXI, pel debat sobre el present i futur del nostre sindicalisme. Així mateix des del nostre espai d’història seguirem aportant a la història de Mallorca i del paper del moviment obrer a aquesta. Però estem oberts a noves idees i propostes que ens facin arribar els nostres amics

Per impulsar el debat democràtic a la nostra societat. La generació d’idees i projectes sorgits des de la societat civil són un element imprescindible per obrir camins al futur, però no ho és menys dotar-se d’eines que facilitin la divulgació d’aquestes i el contrast entre opinions diverses. Volem ajudar a situar sobre la taula del debat públic les problemàtiques que viu la nostra societat i com avançar cap a un nou model de País.

Per contribuir a la millor formació de quadres polítics i socials. Un País que vol assolir les màximes quotes de sobirania necessita quadres preparats i disposats per això des de Fundacions Darder – Mascaró hem constituït l’Escola Oberta Ciutadana, per una ciutadania lliure i alternativa. Ara la tasca és consolidar el projecte.

Per donar veu a les opinions alternatives. Estem millorant i enfortint la nostra presència a les xarxes socials a través de la nostra web, facebook i twitter. Seguirem la nostra línia d’editar publicacions i sobretot mantindrem la periòdica aparició de L’altra mirada. I el nostre proper repte és posar en marxa el treball amb audiovisuals. Tots aquests instruments oberts a les entitats i persones que ho desitgin, especialment aquelles que els hi costi molt l’aparició pública.

Per contribuir a crear xarxa de pensament crític i participar en la lluita de col·lectius progressistes. Mantindrem i ampliarem les relacions amb entitats de les Illes, dels Països Catalans i d’arreu de l’Estat.

És una prioritat per Fundacions Darder – Mascaró seguir treballant amb una dotzena d’entitats amb la consolidació d’una xarxa estable de Fundacions dels Pobles de l’estat espanyol. Així mateix Fundacions Darder – Mascaró ha contribuït a constituir en alguns casos i en altres forma part activa de les següents plataformes i/o entitats: Plataforma contra el TTIP de Mallorca, grup Renda Bàsica de les Illes Balears, la Plataforma per la Reforma del sistema de finançament. El Col·lectiu Alternatives, Mercat Social Illes Balears, FIARE Banca Ètica, Comissió 24 de febrer, Plataforma 31D, Centre de recerca i difusió de la lluita democràtica i Kanostra habitatge cooperatiu. El repte és seguir aquest treball i en aquesta direcció

El capital de Fundacions Darder-Mascaró són els seus voluntaris, per això esteu convidats a participar o a seguir les nostres activitats. Les vostres opinions, suggeriments i crítiques sempre seran ben rebudes. Tot aquell que ho desitgi està convidat així com a participar de les nostres activitats.

Ens podreu trobar al nostre local, carrer del General Riera 3 2nA,

al Twitter i Facebook: @dardermascaro,

a la WEB http://fundacionsdardermascaro.cat i

al mail: fundacionsdardermascaro@gmail.com