Editorial

Pocs dies abans de les eleccions, el clima social i polític és, si més no, preocupant

Primer, pels efectes d’una sentència del Tribunal Suprem que condemna els lĂ­ders socials i polĂ­tics del «procĂ©s» a penes d’entre 9 i 13 anys de presĂł, a mĂ©s d’aprofitar aquestes lĂ­nies per solidaritzar-nos des de L’Altra Mirada amb els presos i preses polĂ­tiques i exiliats, volem denunciar la injustĂ­cia d’una sentència i d’un judici que mai no s’hauria d’haver celebrat, i que ha tret a centenars de milers de persones al carrer a Catalunya, i tambĂ© milers en solidaritat arreu de l’Estat i tambĂ© aquĂ­ a les Illes.

L’Estat i el govern en funcions han tancat files entorn d’un poder judicial que aquests dies, en aquest cas ha estat el Tribunal Constitucional, ha decidit que Ă©s lĂ­cit acomiadar treballadors i treballadores pel seu absentisme encara que aquest estigui justificat per causes mèdiques. Mentrestant, el PSOE de Pedro Sánchez ha virat encara mĂ©s cap al centralisme i Ă©s fins i tot mĂ©s combatiu que el mateix PP pel que fa a Catalunya, però tambĂ© ha renunciat a tocar la reforma laboral, i nomĂ©s se’n recorda dels pensionistes en campanya electoral. Com dels afectats per les inundacions de Sant Llorenç, que un any desprĂ©s encara no han cobrat ni un sol euro de l’AdministraciĂł central.

Quan es fa mĂ©s urgent que mai una reforma tant des del punt de vista social com territorial, l’Estat i tots els seus aparells tanquen files perquè no es toqui ni una coma del Règim del 78, acompanyats per uns mitjans de comunicaciĂł que s’esforcen a donar una imatge de l’admirable protesta social a Catalunya com si fos una guerra civil, acusant fins i tot de terrorisme una part de l’independentisme. Invisibilitzen tambĂ© altres mobilitzacions, com la d’aquests dies en defensa de la Mar Menor a Cartagena o les del canvi climĂ tic, mentre converteixen l’exhumaciĂł de la mòmia de Franco en un funeral d’Estat i normalitzen dia sĂ­, dia tambĂ©, el feixisme de VOX i el seu marc discursiu, que malauradament comparteix bona part de l’arc polĂ­tic espanyol.

I Ă©s que el retrocĂ©s democrĂ tic i de llibertats que es viu aquests dies i del que el conflicte amb Catalunya Ă©s la punta de l’iceberg, hauria de preocupar a tota persona que es consideri demòcrata. Avancem a marxes forçades cap al que Boaventura de Sousa anomena democrĂ cies amb una forta cĂ rrega d’autoritarisme, i no en som conscients. En un context aixĂ­, la renĂşncia del PSOE a constituir un govern d’esquerres i destensar la situaciĂł a Catalunya fan que aquestes eleccions representin una estafa per justificar, en nom de la raĂł d’estat, l’estabilitat i l’ordre un acord entre els vells actors del bipartidisme que duria a la frustraciĂł de totes aquelles persones que creiem en la transformaciĂł social i la democrĂ cia.

No ho hem de permetre

Equip de redacciĂł

Maquetació i pàgina web: Guillem Solivellas i Reynés

Consell de Redacció: Biel Pérez Alzina, Miquel Rosselló del Rosal, Maria Salleras, Lila Thomás i Andreu, Josep Valero González, David Abril Hervás, Guillem Solivellas i Reynés, Miquel Àngel ContrerasAquesta web utilitza galetes. AquĂ­ pots veure la polĂ­tica de galetes. Si continues navegant vol dir que l’acceptes.    Veure
Privacidad