Editorial

Encara pesa la ressaca electoral del passat 28 d’abril, i en menys d’un mes tornarem a encarar eleccions autonòmiques, insulars, municipals i… europees! Els resultats d’aquestes eleccions ens deixen un cert gust agredolç, contents perquè el poble hagi aturat els peus a les dretes i l’extrema dreta (que malauradament, entra al Congrés dels Diputats amb un grup de 24 hooligans), però decebuts perquè una veu pròpia de les Illes Balears torna a quedar orfe de representació.

Era d’esperar, quan alguns com VOX tenen altaveus mediàtics que els amplifiquen i emblanquinen, mentre els sobiranismes no han estat presents en la majoria de debats públics. Massa bé els resultats d’ERC a Catalunya, d’EH-Bildu o de Compromís al País Valencià, que almenys a les Corts han aguantat amb força l’onada de vot útil al PSOE de Pedro Sánchez.

Sembla que anirem a les pròximes eleccions locals sense tenir clar amb qui pactarà Pedro Sánchez, tot i que les oligarquies ja han deixat clar que «als mercats» els hi agradaria sobretot un govern amb Ciutadans. Només faltaria. En un 1r de Maig ben participatiu com el d’enguany, els principals líders sindicals han reclamat pactes mirant a l’esquerra i mesures clares per minvar les desigualtats socials, com la derogació de la Reforma Laboral, propostes que des d’aquí compartim.

Així com la necessària obertura del diàleg amb Catalunya i la resta de territoris de l’Estat, com les Illes Balears, que tenim dret a un finançament que entre altres coses faci possible el principi constitucional d’igualtat de tracte entre ciutadans i ciutadanes pel que fa als serveis i prestacions que es reben en educació, sanitat o serveis socials, on seguim essent els qui més aportam i els qui menys rebem, a part del greuge que representa la nostra condició insular i interinsular.

Per això, entre altres coses, el 28 d’abril també hem d’anar a votar. I aquesta vegada, el vot per aturar el feixisme i les dretes a casa nostra passa per unes esquerres sobiranistes, alternatives, feministes i diverses, com les representades per MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Gent per Formentera, formacions que serien il·legalitzades si VOX arribàs a tocar poder, com ells mateixos ja han advertit.

Si a les eleccions generals l’esperança ha vençut la por, a les autonòmiques, insulars i municipals, així com a les europees, la veu del compromís social, mediambiental i de país s’ha de sentir amb força perquè el canvi iniciat el 2015 continuï, amb més força si cal.

Equip de redaccióEditorial L'Altra Mirada

Maquetació i pàgina web: Guillem Solivellas i Reynés

Consell de Redacció: Biel Pérez Alzina, Miquel Rosselló del Rosal, Maria Salleras, Lila Thomás i Andreu, Josep Valero González, David Abril Hervás, Guillem Solivellas i Reynés, Miquel Àngel Contreras