Comunicat de la Plataforma NO al TTIP MALLORCA

Dins el marc de les accions que la Plataforma No al TTIP Mallorca dur endavant per tal d’intentar aturar la ratificació del CETA (Acord Econòmic i Comercial Global) que ja ha estat aprovat pel Parlament Europeu el passat 15 de febrer i que ara es troba en tràmits de ratificació per part dels parlaments membres estatals, i que en el cas del govern espanyol en aquests moments ja ha estat registrat al Parlament el Projecte de Llei per ratificar-lo, la Plataforma ha organitzat avui dissabte 29 d’abril a Inca una Jornada Municipalista contra el CETA convidant-hi a regidors i regidores d’ajuntaments i representants d’entitats de la societat civil.

Hi han assistit representants de Palma, Marratxí, Artà, Sóller, Capdepera, Inca i Esporles, així com membres de diverses entitats socials.

En aquesta jornada s’ha constatat la preocupació que existeix des dels municipis pels perills que pot comportar l’aprovació i l’aplicació d’aquest tractat front a la pèrdua de la sobirania local.

Fruit d’aquesta trobada s’ha aprovat una Declaració Municipalista contra el CETA, per la defensa del principi de subsidiarietat, la sobirania local i la democràcia. Aquesta declaració signada pels regidors/es presents avui, la fem extensiva a futures adhesions de càrrecs públics de Mallorca. També s’ha proposat dur als Ajuntaments una proposta de moció específica contra el CETA perquè sigui valorada i aprovada dins els seus respectius plens.

Els regidors/es presents també han acordat crear una xarxa per coordinar els diferents municipis contra els tractats (CETA, TTIP i TISA) i per la defensa dels serveis públics amenaçats per aquests.

Per altra banda, un regidor representant del col·lectiu «AVANÇAM» ha anunciat el compromís de plantejar a aquest grup de regidors/es l’adhesió a la Plataforma i a la Declaració Municipalista.

Des de la Plataforma anunciem que dins aquest mes de maig i juny continuarem duent a terme accions per tal d’intentar aturar aquest tractat del CETA i els altres, coordinats amb la campanya estatal, i ja anunciem que pel 3 de juny tenim prevista una acció a Palma.

Inca, 29 d’abril de 2017

Contactes de la Plataforma No al TTIP Mallorca:


noalttipmallorca@gmail.com

ENTITATS QUE FORMEN PART DE LA PLATAFORMA NOALTTIP MALLORCA:

AMICS DE LA TERRA, AMS (Assemblea de Moviments Socials de Mallorca), Assemblea Sobiranista de Mallorca, Assemblea Republicana, Associació LA DEFENSA de Consumidors i Usuaris de Balears, ATENEU PERE MASCARÓ, ATTAC-Mallorca, CCOO Illes Balears, CGT Balears, Coordinadora CONGDIB, CRIDA, Dignitat i Solidaritat-ADIS, Ecoxarxa Mallorca, ENDAVANT, ENTREPOBLES-Mallorca, ESQUERRA SOCIALISTA DE LES ILLES BALEARS (PSIB-PSOE), ESQUERRA UNIDA Illes Balears, FEMINISTES EN ACCIÓ, FÒRUM CIUTADÀ, GOB, Grupo de Educadores de Calle y Trabajo con Menores (GREC), GREENPEACE, JUBILATS PER MALLORCA, Lobby Dones per Mallorca, MÉS per Mallorca, PADRINES I PADRINS FLAUTES, PAH Mallorca, Partido X. Mallorca, PODEMOS, S’ALTRA SENALLA, STEI Intersindical, UcxR, UGT