Barcelona pel bé comú

Quan Barcelona en Comú va arribar al Govern de la ciutat de Barcelona, amb Ada Colau com a alcaldessa, el nostre programa es podia resumir en una idea: fer possible allò que deien que era impossible. Aquests quasi quatre anys han estat plens de victòries i d’avenços, perquè no hem donat cap batalla per perduda.

Som una ciutat valenta. Hem expropiat pisos buits als bancs i creat un operador energètic municipal, hem multat i tancat pisos turístics il·legals, hem comprat edificis perquè no caiguin en mans dels especuladors. Som una ciutat que cuida, la capital amb més despesa social de tot l’Estat. Fem més polítiques d’habitatge que mai: per cada 100 € que destina l’Ajuntament a habitatge, la Generalitat en destina 23 i l’Estat només 10. S’han reduït un 22% els desnonaments i ha pujat un 240% l’atenció a les famílies desnonades. Hem obligat a destinar el 30% de les promocions privades a habitatge assequible. Hem protegit al vianant amb les super-illes. Som una ciutat més saludable -la primera que crea una Zona de Baixes Emissions-, més verda -amb un increment de 44 hectàrees – i millor connectada – amb la nova xarxa de bus, dues noves estacions de metro i 200 km de carrils bici.

Barcelona és avui una ciutat més justa, amb més despesa social. Líders en transparència i lluita contra la corrupció. Una ciutat que malgrat patir un atemptat dolorós que ens va ferir, segueix sent una ciutat per a tothom, pensi el que pensi, vingui d’on vingui, parli la llengua que parli. Una ciutat que defensa la vida.