Amics de la Terra

Amics de la Terra, ecologistes propositius amb nova Presidència

Amics de la Terra fa més de 20 anys que uneix persones del moviment ecologista que defensen la justícia ambiental i social. Creiem fermament que el centre de les polítiques han de ser les persones i La Terra.

Com totes les associacions, el nostre màxim òrgan decisori és l’assemblea general de socis i sòcies, en la que es presenten i s’aproven les campanyes per a l’any en curs i els pressupostos, s’escull la junta directiva, es debaten temes rellevants i es decideixen les línies estratègiques anuals que impulsarà l’associació per aconseguir solucions a les problemàtiques ambientals.

El passat mes d’abril, Amics de la Terra Mallorca va celebrar la seva Assemblea General a Ariany, va renovar la seva Junta Directiva escollint un nou President, Mariano Reaño, i incorporant dues persones noves amb perfil jove en la nova direcció.
Mariano Reaño, llicenciat en dret i ecologista nat, és conegut sobretot pel seu activisme a favor d’una mobilitat sostenible i per la seva participació en diverses plataformes per frenar la degradació del territori. “Na Sandy ha deixat el llistó molt alt com a presidenta però treballaré de valent per representar a Amics de la Terra Mallorca i no perdre l’esperit positiu i propositiu que caracteritza aquesta entitat ecologista” va dir en Mariano al ser elegit president.

La Presidenta sortint, Sandy Hemingway, que fa més de 10 anys  en el càrrec i amb una llarga experiència en la federació estatal i internacional de Friends of the Earth, seguirà sent membre de la Junta Directiva. “És hora de fer un relleu en la presidència i estic molt contenta pel nou president elegit. Jo continuaré treballant per l’organització voluntàriament amb la mateixa intensitat com fins ara” va comentar na Sandy. Els membres de l’Assemblea van aplaudir llargament per reconèixer la seva labor i implicació de tots aquests anys.

En l’assemblea un dels temes debatuts amb profunditat tractava de les dificultats per dur a terme un autoconsum d’energia elèctrica amb renovables. Un dels objectius d’Amics de la Terra en el 2017 és empènyer per aconseguir un canvi en la legislació estatal que actualment penalitza els particulars que produeixen la seva pròpia energia amb renovables per l’autoconsum. Altres objectius marcats pel 2017 són investigar i denunciar la contaminació de creuers, promoure la reducció d’envasos, així com informar sobre la situació i dur a terme accions sobre espècies invasores que afecten la biodiversitat mallorquina.

Seguirem treballant del local al global promovent campanyes per involucrar a la ciutadania i donar a conèixer les alternatives més sostenibles. Una ciutadania informada i compromesa és la millor garantia de canvi, un canvi per la gent i per la Terra. Ens avalen alguns èxits destacats com promoure la reducció de residus amb el compostatge domèstic, l’educació escolar, la reforestació o altres lluites en plataforma com parar tres projectes de prospeccions de petroli al Mediterrani, impedir l’ampliació del port del Molinar, i moltes accions per plantar-li cara al CETA i TTIP.

Amics de la Terra Mallorca amb 23 anys de lluita ambiental a la nostra illa i juntament amb Amics de la Terra Eivissa constitueix un dels grups ecologistes més importants de les Illes Balears.

Formem part d’Amics de la Terra Espanya, d’Amics de la Terra Europa, i Amics de la Terra Internacional, la xarxa ecologista de moviments de base més gran del món, amb més d’un milió de socis i sòcies en 75 països arreu del món.