5.4Amics de la Terra Mallorca llança una web per a descobrir productes fets a la Serra de Tramuntana

Comunicat de premsa

Amics de la Terra Mallorca presentà el dilluns 3 de juny la pàgina web https://made-in-tramuntana.org

Aquesta web-directori té com a objectiu facilitar i promoure el consum de productes de la Serra de Tramuntana, és a dir, els d’orígens i elaboració local que, mitjançant la seva producció, conserven el paisatge natural i cultural de la Serra, permetent que els seus petits agricultors, ramaders i artesans puguin continuar preservant-la.

Des d’Amics de la Terra aprofitem la Setmana de la Custòdia del Territori de les Illes Balears, així com la proximitat del Dia Mundial del Medi Ambient, el cinc de juny, per a presentar aquesta nova web, la qual pretén ser una eina útil tant per a visitants com persones locals.

La web de productes i punts de venda, habilitada en 4 idiomes (català, castellà, anglès i alemany), permet cercar tant per tipologia de producte, com per localització, facilitant trobar tots dos de manera senzilla i pràctica.

Les 6 categories de productes permeten cercar entre Fruita i verdura, Melmelades i mel, Productes d’olivars, Vins i licors, cosmètica i sabons, i Altres, com a carn de mè, productes lactis o artesania. Els punts de venda inclouen mercats municipals, cooperatives agrícoles, finques amb venda directa i petites botigues que venen totes les categories anteriors.

D’altra banda, el cercador per localització permet descobrir totes les categories disponibles més pròximes al punt que interessi, dins de l’àrea protegida com a Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

A més de la plana web, Amics de la Terra ha dut a terme activitats amb voluntariat, juntament amb turistes alemanys, en quatre jornades de Custòdia del Territori en el Barranc de Biniaraix, on es van restaurar parets de pedra en sec i olivars, amb expertes locals.

Aquestes dues activitats són alguns dels resultats del projecte pilot “Protegeix la Serra de Tramuntana”. Aquest projecte desenvolupat entre finals 2016 i maig del 2019, ha estat fruit d’una col·laboració entre Amics de la Terra Mallorca, BUND (Amics de la Terra Alemanya) i DBU (Fundació Pública Alemanya de Medi Ambient).

El projecte pilot va desenvolupar 5 línies d’actuacions per a estudiar cóm es podria millorar la conservació de la Serra de Tramuntana mitjançant la implicació del turisme ja existent i a petita escala, tenint en compte la importància i dificultat de la conservació d’aquest paisatge únic, que malgrat estar declarat Patrimoni Mundial UNESCO, sofreix una pressió ambiental cada vegada més gran, i al seu torn, un abandó de l’activitat primària responsable, en gran part, del modelatge d’aquest paisatge tal com ho coneixem.

Més informació:

Elisa García: 682 82 04 10