7.1                   Miquel A. Llauger,          Premi de Poesia Sant Cugat

A començament de juny, el nostre company Miquel Àngel Llauger rebia el Premi de Poesia de Sant Cugat, instituït a la ciutat vallesana en memòria del poeta Gabriel Ferrater (Reus, 1922 –Sant Cugat, 1972). L’obra premiada, que a la tardor vinent traurà a la llum Edicions 62, es titula Fourmillante, i és un conjunt de 60 poemes decasíl·labs que fan el retrat de la vida d’una ciutat al llarg de 24 hores.

L’obra, segons ha declarat un dels membres del jurat, Jordi Cornudella, a la revista digital Núvol, és “un llibre indiscutiblement de poesia, fet d’una colla de poemes amb característiques formals que els fan molt semblants”, però que també es pot entendre com “una novel·la en vers” protagonitzada per 60 personatges diferents.

Juntament amb Cornudella, poeta i editor lligat al Grup 62, també han format part del jurat d’aquesta edició del Premi Ferrater, Xavier Folch, Empar Moliner, Marta Pessarrodona i Marc Romera. El premi compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat i és un dels més generosos, econòmicament parlant, dels que s’atorguen en la modalitat de poesia.

Gabriel Ferrater és un autor molt seguit i estimat per Llauger, que en el seu blog de “comentaris, versos, perplexitats i troballes”, a manera de presentació personal, hi diu: “Ferrater va escriure que la vida és sempre, per a tots, una lliçó de modèstia”.

La distinció suara rebuda pel nostre amic poeta, traductor, crític i professor és un reconeixement ben merescut a la seva valuosa tasca literària, a la qual també cal afegir el compromís en defensa de la llibertat d’expressió que exerceix com a vicepresident del PEN Club català.

Quan encara se sent el batre d’ales del celebrat Volen quan volen, la distinció santcugatenca és, també, una convidada a llegir, d’aquí a uns mesos, aquest prometedor Fourmillant que ens regala Miquel Àngel Llauger. Des de la redacció de L’Altra Mirada li donam la nostra fervent enhorabona i li agraïm les seves aportacions a la literatura, la cultura, la llibertat i el bon gust.