6.4 Escola de setembre de Som Energia

Els dies 4, 5 i 6 d’octubre va tenir lloc a Mataró (el Maresme) la 8a Escola de Som Energia.

En aquesta edició vam estrenar un format nou per tal de fer-la més oberta i a l’abast de tota la ciutadania, per això la vam traslladar al centre de la ciutat. El punt neuràlgic va ser l’Ateneu Fundació Iluro, i també vam fer xerrades, àpats i altres activitats a la Casa Coll i Regàs, al Cafè de Mar i a Can Fugarolas.

Al llarg dels tres dies van passar per l’Escola més de 300 persones, entre les que van participar de tota l’Escola i les que van sumar-se a alguna de les ponències o tallers puntualment. Celebrem que més d’una seixantena d’assistents no eren sòcies, fet que demostra que aquesta obertura a la ciutat ha sigut ben rebuda.

Per primera vegada va haver-hi servei d’acompanyament de la mainada, servei de traducció simultània de català a castellà, i un “punt lila” per donar suport a possibles situacions incòmodes per raons de gènere. Una altra de les novetats d’enguany va ser la retransmissió en directe de la majoria de les ponències, que va tenir en conjunt 2.200 visualitzacions. A continuació en podeu recuperar els vídeos, així com les presentacions que es van utilitzar a algunes de les ponències del programa (si no veus els vídeos, pots anar a la llista de reproducció ).

Dissabte a la tarda es va fer la cerimònia d’entrega de premis del Germinador Social, el concurs de projectes d’innovació per a la transició energètica. Durant l’acte, representants dels projectes guanyadors van explicar en què consisteixen les iniciatives. A més, durant tot el cap de setmana, al pis superior de l’Ateneu Fundació Iluro hi va haver panells informatius per conèixer amb més detall els projectes guanyadors.

Fa vuit anys, també a Mataró, vam fer la festa de Fes el salt! per celebrar l’inici de la comercialització d’energia verda. Aquesta edició de l’Escola ha estat a la mateixa ciutat i amb una altra coincidència, i és que just hem arribat als 100.000 contractes d’electricitat . Per això, diumenge al migdia vam baixar plegades a la platja per celebrar que ja hem fet 100.000 salts.

Per tal de millorar any rere any, hem fet una enquesta d’avaluació de l’Escola, us en compartim els resultats. Per acabar, volem donar les gràcies a les persones assistents, que un cop més han fet possible aquest espai de trobada, formació i convivència, i als Grups Locals del Maresme i Selva Marítima , que en aquesta ocasió van fer d’amfitrions. Al web de l’Escola hi haurà, d’aquí a poc, tota la informació i material. L’hem estrenat en aquesta edició, i ja ha tingut més de 5.000 visites. A continuació us compartim les imatges (podeu veure l’àlbum a Flickr ) i el vídeo resum del cap de setmana: https://youtu.be/x-sEXjwgo2o