6.3 Mallorca 2020 Quedar entre els disset primers

Sumar quinze punts en divuit jornades no és un bon balanç; de fet, és molt dolent, sobretot si el Mallorca té intenció de mantenir-se a Primera Divisió.

Aquests són els números freds que presentava abans que acabàs l’any i quan li quedava un partit per concloure la primera volta del campionat a Granada. A hores d’ara no vaticinam que li sigui una represa gens fàcil perquè els mallorquinistes només han sumat un punt a fora. És evident que les perspectives no són gens encoratjadores, i més si el Mallorca vol quedar classificat entre els disset equips de la categoria, com a mínim. A partir de la divuitena posició, ja és l’abisme.

 Font: RCD Mallorca. Alguns dels jugadors que aconseguiren l’ascens a Primera Divisió

Fa temps que ho va pronosticar el conseller delegat del club, Maheta Molango: «Hem de trobar tres equips pitjors que nosaltres».

                Font: RCD Mallorca. Vicente Moreno i Maheta Molango: a l’espera dels reforços

Tot i que queda tota la segona volta i molts de punts per disputar, el Mallorca és el segon equip més golejat de la categoria, amb trenta-dos gols en contra i només divuit a favor; l’Espanyol, que és el coer, en té trenta-quatre en contra.

MERCAT D’HIVERN

Tothom està pendent del mercat d’hivern, perquè és evident que la plantilla necessita reforços. Ja fa temps que Vicente Moreno espera que els amos del club responguin a una demanda seva per apuntalar un equip que lluita al límit i sempre amb els mateixos efectius. El Mallorca és dotze o tretze jugadors, com a molt, que han de competir cada setmana contra plantilles amb més recursos, més pressupost i més nivell. Però les esperances que arribin jugadors nous que puguin ser titulars l’endemà mateix són molt tènues.

                                   Font: RCD Mallorca. Take Kubo: una de les grans esperances del club

Aquesta nova finestra per fitxar ha tingut èxit molt poques vegades. Per tant, al tècnic valencià no li quedarà més remei que continuar confiant en el gruix de jugadors que aconseguiren l’ascens, una fita que el mallorquinisme recorda com un gran èxit de l’any que és a punt d’acabar. En futbol, però, no ens podem aferrar a les gestes, tot és volàtil; qualsevol fet ocorregut immediatament ja és història i l’únic que compta és l’estat actual de l’equip a la classificació. Per poder mantenir la categoria, aquesta segona volta el Mallorca necessita sumar devers vint-i-set punts, gairebé el doble dels que té ara. El club demana paciència; la Primera Divisió reclama urgència.