5.2                    Viure de l’aire

És el primer projecte eòlic comunitari que es fa al nostre país i al sud d’Europa.

Avui mateix, 24/10/2018, cap a les 11 de la nit, el comptador elèctric del Sistema Convertidor d’Energia Eòlica – SCEE, instal·lat a Pujalt, ha superat la xifra de 2.100.000 kWh generats, des que el posarem en funcionament a la primavera.

El dia que més energia hem generat va ser el 7/4/2018, 49.516 kWh, amb una potència mitjana al llarg del dia de 2.068 kW, amb una velocitat mitjana del vent de 12 m/s. Recentment, ja passada l’època estival de vents fluixos,el dia 19/10/2018 l’aerogenerador va produir 35.631 kWh, amb una potència mitjana de 1.490 kW i amb vents de 9,1 m/s.

La màquina està funcionant amb tota normalitat.

En aquests moments, som 577 partícips (dels quals 43 són entitats jurídiques). Hi ha compromeses unes aportacions de 2.642.080, de les quals s’han desemborsat 2.588.200. Això vol dir que encara hi ha algunes persones inscrites que tenen pendent de fer la seva aportació.

Com que el cost del projecte ha estat 2.800.000, encara hi ha la possibilitat que es puguin incorporar noves persones per participar en el projecte. Resta doncs per captar 157.920 en el supòsit que les persones que tenen pendent l’aportació la realitzin.

Som Energia va fer un préstec d’un milió d’euros. El passat dia 2 d’octubre vàrem procedir a la devolució de la meitat del préstec a la cooperativa Som Energia. Tenim previst retornar la resta a finals del mes de novembre.

En aquests moments els auditors estan acabant de fer el seu treball d’auditoria dels comptes de l’exercici de l’any 2017.

L’energia que generem està essent venuda al mercat majorista a través del nostre representant Gesternova. A hores d’ara hem cobrat les facturacions dels mesos de març i abril (a través d’Endesa Distribución), i les de maig, juny, juliol, agost i setembre a través de Gesternova.

Tenim les imatges en temps real de l’aerogenerador en la nostra web, http://www.viuredelaire.cat/

Ens hem presentat com candidats als Premis ENERINVEST, que atorga la Plataforma Española de financiación de energía sostenible, i ens han escollit com finalistes en la Categoria 2. Proyectos de energía sostenible en el sector privado. Podeu votar anant a la pàgina web que hem enllaçat. Per poder votar vos haureu de registrar prèviament tal com explicam en la web.

Per una altra banda, vos volem informar que el projecte Viure de l’aire va ser convidat a la IRENA Innovation Week 2018 que es va reunir a Bonn, el passat mes de setembre. IRENA és la International Renewable Energy Agency. Es poden veure totes les presentacions que es varen fer en aquest esdeveniment. Nosaltres vàrem participar en la sessió M2 Empowering Citizens: Value, Challenges and Implications.

També continuam fent presentacions del projecte arreu on ens ho demanen.

Vos desitjam una tardor ben venturosa!