5.1                   Escola de setembre de Som Energia 2018

L’Escola de Setembre de Som Energia és un aplec de soci@s de la Cooperativa que es troben per posar idees en comú i per continuar aprenent com circular per aquest llarg i complicat camí de l’energia a l’Estat Espanyol.

A part de tenir tallers sobre transició energètica, auto-producció i tractament de la pobresa energètica, no han faltat altres coses igualment importants com Visió de gènere i Economia Feminista.

Un esdeveniment que any rere any es va fent gran, i ja s’ha fet imprescindible, és el Germinador Social, que consisteix en un concurs d’idees i projectes que ajudin al canvi de model energètic i social.

Serveixi com a exemple la dels Traperos de Emaús, una entitat d’economia social, dedicada a la reutilització, reciclatge i educació ambiental. També una d’habitabilitat i eficiència energètica, etc..

La reunió de la gent de Som Energia, com no podia ser d’altra manera, ve carregada d’energia i de passió. Passió pel canvi energètic, per la Natura i per les persones. Més d’una llàgrima hem vist al llarg de les conferències.

Aquesta vegada l’escola va coincidir amb la decisió per part del Govern de l’Estat de suprimir el famós «impost al sol» i les traves per a fer instal·lacions d’autoconsum similars a la resta d’Europa. Queda pendent la comprovació efectiva en aprovar-se definitivament.

Com es veu a la foto «Ja som 50.000», però la cosa no s’atura i ja en som 52.000.

Confiem que els canvis a les lleis ens ajudin a acostar les xifres de producció pròpia de la Cooperativa a les del nostre consum ja que, de moment, estan molt allunyades.

Al Grup Local de Mallorca estam intentant posar en marxa una campanya d’Impuls Solar, per tal de fer unes compres conjuntes que ajudin a posar instal·lacions de qualitat per als nostres soci@s.

A la vegada volem fer una instal·lació a Can Gazà en la idea d’ajudar a reduir la pobresa energètica.

La sensació, com sempre, en acabar l’Escola, és més de «Fins que ens tornem a veure» que d’adéu.

Més informació sobre l’Escola anirà sortint a https://blog.somenergia.coop/etiqueta/escola-de-setembre-ca/