5.5                   www.IllaGlobal.com

En les darreres setmanes hem començat a impulsar, en període de proves, el projecte comunicatiu www.IllaGlobal.com. Es tracta d’una de les fites que ens havíem marcat al consell de les fundacions Darder-Mascaró: tirar endavant un projecte comunicatiu propi, a l’abast de la gent progressista tant en l’àmbit polític com social, amb un denominador comú: aglutinar informacions i opinions sobre la nostra realitat, local i global, des d’una perspectiva crítica.

No partim de zero, perquè duim ja 81 números, comptant aquest darrer, de la nostra revista mensual L’Altra Mirada, una altra eina autogestionada, feta al 100% des del compromís social i polític. No és poca cosa. També teníem altres referents, com el desaparegut El Periscopi impulsat per Toni Tarabini des de la Fundació Gadeso a un mitjà de comunicació convencional, sinó una plataforma al servei dels moviments i entitats socials de les nostres Illes, on es barregin la informació sobre convocatòries i mobilitzacions socials, amb cròniques i opinions crítiques sobre qüestions d’actualitat… No pretenem fer «informació veraç» (una espècie en extinció), sinó donar voltes a la realitat des d’una perspectiva plural i progressista.

Així i tot, és una tasca difícil per a un col·lectiu sense ànim de lucre, però que avui puguis llegir IllaGlobal.com ja és un somni que ens omple de satisfacció però que esperam millorar en els pròxims dies i setmanes, amb la incorporació de càpsules audiovisuals per poder arribar al màxim de consciències en diferents llenguatges.

I com que com dèiem, començam a funcionar en proves, som oberts a escoltar els vostres suggeriments i propostes, de la mateixa forma que vos animam a escriure i col·laborar puntualment o periòdicament amb IllaGlobal.com, o a suggerir-nos informacions o opinions que considereu necessàries, fent-nos arribar un correu a redaccio@illaglobal.com.

Som una illa, però tenim vocació global. Som www.illaglobal.com!