5.5 PLATAFORMA PER LA DEMOCRÀCIA Tenir memòria per no repetir la història

Fa uns mesos es va constituir la Plataforma per la Democràcia, que està conformada per diverses organitzacions que compartim les mateixes sensibilitats. El nostre objectiu és preservar la llibertat i l’estat de benestar, en definitiva, preservar la democràcia, tal com diu el nom de la Plataforma.

Sabem que tot això es veu amenaçat per aquesta ideologia d’extrema dreta que ressorgeix, amb el seu discurs patriarcal, xenòfob, repressiu i fosc. Per això va sorgir la idea que distintes entitats ens agrupessin per formar aquesta plataforma i donar a conèixer a la gent el perill que té aquesta onada feixista.

Una gran part de la societat o té una feina precària o no en té i està immersa en el seu dia a dia sense aturar-se a pensar la gravetat d’aquest tema, la qual cosa puc entendre, ja que prou feines té la gent pensant els trucs i baldufes que han de fer per arribar a final de més.

Però “tèntol”, pensem en aquesta frase carregada de veritat: “qui oblida la seva història està condemnat a repetir-la”, em posa la pell de gallina pels sentiments que transmet. Això no vol dir que s’hagi de guardar rancor, només que estiguem a l’aguait que el que va passar no torni a passar. No ens oblidem que només hi pot haver perdó si hi ha reconeixement de culpa i aquest reconeixement no ha passat mai. A l’Espanya de la Transició hi va haver una voluntat d’enterrar el passat. Les ferides mai es varen tancar i ens hem hagut de “beure el cop com les cebes” i la pena ens ha quedat dedins. “Obrir per tancar”, és necessari obrir fosses per tancar ferides.

Ara tornen els seus fills o els seus néts i entren a les institucions, però aquesta vegada no ens deixarem trepitjar, perquè no volem que es torni a repetir la història.

A la nostra societat tenim persones treballadores pobres, sense feina i emigrants que no tornen perquè saben que no trobaran una feina digna. Mentrestant, els polítics no s’han posat d’acord per formar govern i el 10 de novembre haurem de tornar a votar. Les persones estem fartes d’aquesta inestabilitat política i social. Malgrat això és molt important anar a votar per garantir la formació d’un govern progressista i aturar l’avanç de la ultradreta.

Farem feina per combatre l’Emergència Climàtica, que és una realitat. Que no amaguin una vegada més aquest desastre davall l’estora perquè ho hagin de solucionar altres generacions, si és que hi són a temps. La Terra serà la que serà, però hi serà. Si no anem alerta, nosaltres serem els que no hi serem, perquè la Terra es convertirà en un planeta inhabitable.Som feministes i lluitarem contra el masclisme i aquesta societat patriarcal que sotmet a les dones. Que no ens venguin amb mentides, la violència és masclista en tots els àmbits i estatus socials: a la feina, al carrer, a l’escola, a la família…

A les dones ens maltracten, fins i tot ens maten. El feminisme ha vingut per quedar, no ens callaran mai més. Ho devem a tantes dones que al llarg de la Història han lluitat per aconseguir els drets dels quals gaudim avui i ens ho devem a nosaltres mateixes.

Donarem resposta en aquests discursos d’odi contra les persones refugiades i la immigració en general, que no són més que mentides i bulos. Hem d’estar preparats per aquest drama humanitari, les persones se’n van del seu país cercant una vida millor i fins i tot fugint de la mort, per això les hem d’acollir. Nosaltres també hem estat refugiats i immigrants a un altre país d’acollida. Una vegada més es veu la importància de tenir memòria.

Només tots junts i amb els ulls ben oberts podrem evitar el desastre