5.4 Neix Som Servei Energètics Mallorca

A Mallorca manejam dos conceptes quan parlam d’energia: sostenibilitat i economia.

Necessitam grans quantitats d’energia, però la necessitam neta i propera.

Hi ha res més proper i autosuficient, que l’energia produïda i distribuïda des de ca nostra, o des de molt a prop d’allà on es consumeix? La resposta és no.

Per tant, tal com estan els mitjans de producció d’energia renovable al nostre abast, la solució és omplir, el màxim possible, els nostres terrats i les nostres teulades de plaques solars i, allà on sigui factible i rendible, aerogeneradors i, fins i tot, instal·lacions de geotèrmia.

Hi haurà gent que ens dirà que aquestes instal·lacions tanmateix no seran suficients i que sempre seran necessaris grans parcs d’energies renovables. Pot ser si, però això no és excusa per no fer petites instal·lacions en mans dels ciutadans.

Per això, des del grup local de Som Energia Mallorca neix Som Serveis Energètics Mallorca, des d’ara endavant SomSem, una cooperativa que té com a prioritat fomentar l’energia distribuïda i en el màxim de mans possibles.

Les regles del mercat fan que les empreses, massa vegades, mirin excessivament el benefici propi en comptes del general. Han nascut tota una sèrie d’empreses que, amb voluntat o sense, es dediquen a instal·lar qualsevol cosa a qualsevol lloc, a preus molt alts i sense mirar-s’hi gaire en la qualitat.

Som Serveis Energètics Mallorca, abreviant SomSem, una cooperativa sense ànim de lucre amb la mateixa filosofia que Som Energia, pretén desenvolupar la seva tasca sense tenir com a fita el màxim benefici, sinó que tendrà altres prioritats, com crear llocs de treball locals, donar un millor servei i qualitat i establir uns preus que ho possibilitin, a la vegada que facin viable la supervivència de la cooperativa.

No donarem duros a quatre pessetes, però mirarem al màxim per als interessos dels nostres socis, els quals, lògicament, tendran veu i vot.

Per tots aquests motius al grup local de Som Energia Mallorca, després d’un procés important de reflexió hem perfilat aquesta solució. Crear una cooperativa prenent com a mostra la nostra: Som Energia, i mantenir unes relacions com més estretes millor amb ella.

A l’espera de la constitució definitiva de la nova cooperativa que s’ha d’aprovar en una assemblea de Som Energia Mallorca i, posteriorment una assemblea constituent, per ser soci i gaudir dels serveis que donarà, caldrà ser soci de Som Energia.

Resumint:

El grup local de Som Energia Mallorca vol ajudar al desenvolupament sostenible de les energies renovables de la nostra Illa i, per això, vos convida fer vos soci@s de Som Serveis Energètics Mallorca.

Si voleu més informació, no dubteu a escriure a: somsemallorca@gmail.com