5.3 TERRANOSTRA arriba a Palma

T’imagines un supermercat que prioritza l’agricultura ecològica i la proximitat? T’imagines un supermercat que és part d’un moviment comunitari i transformador?T’imagines un supermercat que reivindica un canvi real del model econòmic i de consum?Ja no fa falta que l’imaginis… Neix el primer supermercat cooperatiu de Mallorca! Amb aquests eslògans iniciàvem el mes de juliol la campanya per donar a conèixer TERRANOSTRA.

Un mes després, el 14 d’agost llençàvem el web amb tota la informació i la fitxa per associar-se a aquest projecte de consum alternatiu i transformador. Ara, quinze dies després, ja som 170 les persones que s’han compromès a aportar 100 € i 3 hores mensuals de col·laboració en el projecte. A canvi, tots tendrem l’oportunitat de comprar productes locals, ecològics i de qualitat a un preu ajustat. Ja no serà una cosa de gent amb alt poder adquisitiu poder gaudir d’una alimentació sana, sostenible i de proximitat.

Totes les persones que es van unint al projecte són convidades a aportar els seus coneixements i habilitats per ajudar a muntar el supermercat, en un primer moment, i després per formar part dels diferents grups de feina que portaran el dia a dia del supermercat junt amb les tres persones contractades, membres també de la cooperativa.

Ara és el moment d’unir-se a un projecte de propietat col·lectiva que no només oferirà un espai de venda de productes sinó que també disposarà d’espai per fer tallers d’elaboració de productes, per exemple i perquè els nins puguin jugar i familiaritzar-se amb el consum responsable mentre els seus pares estan comprant. Es convidarà a altres col·lectius a sumar-se al projecte i a fer ús de les nostres instal·lacions: espai de reunions, projecció de vídeos, etc.

Una de les coses que farà diferent aquest supermercat és l’espai de relax – el chill out en deim naltros – que tendrem a l’entrada on es podrà asseure en còmodes butaques, informar-se del projecte, llegir premsa alternativa i de consum conscient, prendre un cafè de comerç just o, fins i tot, assaborir un suc amb les fruites i verdures que ja no podem vendre.

Et vols quedar fora d’aquest projecte cooperatiu apassionant on tu tendràs veu i vot? El novembre obrirem portes i tu hi has de ser!

Aquí tens tota la informació: terranostra.coop