5.3                   L’Escola Oberta Ciutadana va fent camí

El passat 15 de gener vàrem celebrar a Es Mercadal (Menorca) una nova sessió del curs sobre Sindicat i Municipi: repensar el sindicalisme i el seu sentit social, coorganitzat per les fundacions Darder-Mascaró i Comissions Obreres de les Illes Balears.

En el curs, on hi participaren un bon grapat de delegats i delegades sindicals menorquines, es va reflexionar i debatre sobre el paper del sindicalisme més enllà de les empreses, i la importància de la participació en l’àmbit municipal per tal d’arribar a altres espais de poder i decisió, i d’establir aliances amb moviments socials locals i consumidors per tal de dur endavant un projecte de transformació de la societat.

En les diferents ponències hi participaren José Luís García, secretari general de CCOO, David Abril, responsable de l’Escola oberta ciutadana de les fundacions, Jordi Tutzó, regidor d’hisenda de l’ajuntament de Maó per la coalició municipalista AraMaó, Andreu Fernández, responsable de l’àrea de serveis a la ciutadania del sindicat a Menorca, i Antonio Soria, secretari general de la Unió de CCOO a Menorca.

Es tracta de la segona edició del curs que ja es va celebrar també a Inca a inicis de l’estiu passat, i que es reproduirà en els mesos vinents a Manacor, Calvià i Eivissa. La passada tardor, a més, coeditàrem el primer exemplar de la col·lecció «Quaderns de debat i formació» de les fundacions Darder-Mascaró, que vos podeu descarregar a la nostra pàgina web.

Des d’una filosofia de servei comunitari i de pensament crític, des de l’Escola Oberta Ciutadana oferim la nostra col·laboració als diferents moviments socials de les Illes per tal de coorganitzar accions de debat i formació que permetin compartir el coneixement que generen les lluites socials, i aprendre juntes en el camí de la transformació social, que serà col·lectiva i cooperativa, o no serà.

Les properes accions formatives previstes són un curs segons el conveni amb el servei d’activitats culturals (SAC) de la UIB sobre Economia Social i Solidària i Finances Ètiques (aquí vos hi podeu apuntar:

https://sac.uib.cat/act_sac/formacio/18-19/Economia-Social/ ) i amb la Coordinadora d’ONGDs de les Illes Balears miram de preparar una acció formativa sobre l’Agenda 2030.