5.2    Les fundacions Darder-Mascaró fan balanç de                   la feina feta i presenten el seu              «Programa d’activitats per al curs 2018-2019»

Les fundacions Darder-Mascaró han presentat aquest estiu el balanç de la feina feta en el darrer any en què l’Ateneu Pere Mascaró i la Fundació Emili Darder han fusionat la seva activitat, centrada en el debat d’idees per tal de transformar la realitat social, política i econòmica a les nostres Illes.


D’entre les activitats realitzades, destaca la important tasca de publicacions relacionades amb la memòria històrica i la història crítica en coordinació amb l’editorial Lleonard Muntaner, amb els llibres Mallorca davant el centralisme, Aurora Picornell, de la història al símbol, o La casa del Poble i el moviment obrer a Mallorca com a resultat d’aquesta intensa feina.

També cal destacar el treball en xarxa de les fundacions amb altres entitats i moviments socials, com la Plataforma en defensa d’un finançament just, l’Associació Mercat Social Illes Balears, la Plataforma contra el TTIP, la Xarxa de Renda Bàsica o la Banca Ètica FIARE. Entre aquest treball volem destacar l’aposta pel Col·lectiu Alternatives, que té com a objectiu repensar el model econòmic a les nostres Illes i que recentment va presentar el document Pensar per Avançar.

Des de les fundacions també hem impulsat nombrosos debats i conferències al llarg del curs, partint de la idea que el debat d’idees diferents és la base de la formació amb esperit crític, i per això en el proper curs tenim diferents propostes formatives, com ara l’escola de tardor sobre sobirania i transformació social al setembre i un seminari sobre feminisMES a l’octubre. En aquest àmbit també impulsarem l’Escola Oberta Ciutadana com una proposta formativa en cooperació amb moviments socials, sindicats i entitats de Mallorca.

Finalment, des de les fundacions també es col·labora amb altres fundacions de l’espai sobiranista i progressista de l’Estat, amb la recent creació d’un Fòrum de fundacions del qual compartim la Secretaria tècnica amb el CIEMEN i la Iratzar Fundazioa, i el compromís de la celebració del Fòrum estatal del 2018 a Palma, coincidint amb la Diada de Mallorca.

Podeu consultar la memòria d’activitats del curs 2017-2018 i el programa d’activitats del curs 2018-2019 a la web de les fundacions (www.fundacionsdardermascaro.cat)