5.1 L’Assemblea de Fiare Banca Etica tria una dona com a presidenta del banc

L’Assemblea aprova el Balanç 2018, més de 3 milions d’euros en benefici: la captació d’estalvi i crèdit creix fins als dos dígits i s’aprova un sobrepreu per a les accions.

Barcelona, 20 de maig- Les persones sòcies de Fiare Banca Etica han renovat el Consell d’Administració, han aprovat el balanç anual i han acordat un augment de la prima d’emissió de les accions en l’Assemblea de dissabte passat a Bilbao, Bolonya i en streaming.

Un total de 5.377 persones sòcies van participar i van votar en l’assemblea des d’Espanya i Itàlia, de les quals 1.770 van votar en línia.

EL BALANÇ 2018:

  • El 2018 va tancar amb un benefici de 3.287.703 euros.

  • Els préstecs bruts van arribar als 931 milions d’euros (+ 10,7% en comparació amb el 2017); els préstecs nets van pujar a 898 milions d’euros (+ 10,3% en comparació amb el 2017).

  • Els dipòsits directes ascendeixen a 1.549 milions d’euros (+ 12,9% en comparació amb el 2017); els dipòsits indirectes van ascendir a 670 milions d’euros (+ 5,2% en comparació amb el 2017)

  • El crèdit deteriorat ha passat del 7% al 6% del total del crèdit, i la taxa de morositat és del 0,81% net;

  • Patrimonialització sòlida amb el CET 1 al 12,2%.

En territori espanyol, en l’última campanya de recollida de capital es va incrementar en més 750.000 euros el capital social. Més de 200 noves persones sòcies van adquirir capital social, juntament amb més de 150 persones sòcies existents que van ampliar el capital que tenien. A Espanya hi ha:

  • 3.000 persones sòcies

  • Gairebé 4 milions de capital social

  • Més de 135 milions d’euros d’estalvi

  • Més de 43 milions de préstecs concedits

“Hi ha un clar interès per part de la ciutadania per acostar-se a un altre model de banca. Amb la recent crisi econòmica, social, i financera, les persones es pregunten en quin banc els seus diners estaran ben utilitzats” declara Peru Sasia, conseller del banc.

Banca Etica acaba de celebrar els 20 anys, és una satisfacció haver tancat un saldo rendible l’any passat, tot i les difícils condicions del mercat, i que evidencia el gran compromís per augmentar constantment el crèdit a les persones, empreses i organitzacions actives de l’economia social i solidària a Espanya i Itàlia” va dir el president sortint, Ugo Biggeri.

LA RENOVACIÓ DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ

Amb la nominació d’Anna Fasano, Fiare Banca Etica celebra l’elecció de la seva primera dona presidenta del nou Consell d’Administració (escollit per les persones sòcies amb un sistema que ofereix la possibilitat de triar entre dues llistes i, a més, un nom d’una llista de candidats/es independents) i es compon de la següent manera:

Anna Fasano (presidenta)

Andrea Baranes

Andrea Di Stefano

Marina Galati

Raffaele Izzo

Adriana Lamberto Floristán

Giacinto Palladino

Pere Sasia

Aldo Soldi

Marc Carlizzi *

Elisa Bacciotti *

Arola Farré Torras *

Lli Sbraccia *

(* Elegits de la llista de persones candidates individuals)

L’Assemblea va rebre amb un llarg i emotiu aplaudiment al president sortint, Ugo Biggeri, qui ha liderat a Banca Ètica en els últims nou anys. Ell va dirigir el procés de transició, de la creació a una realitat consolidada i reconeguda en el panorama de les finances ètiques a Europa. En aquests nou anys, mentre Europa feia front a la crisi i els altres bancs estaven retallant xifres per tot arreu, els préstecs atorgats per Fiare Banca Ètica van créixer amb increments anuals de dos dígits, un total del 112%, mentre que el personal laboral va augmentar un 72%.

EL SOBREPREU DE LES ACCIONS

En els últims mesos, el Consell d’Administració de Banca Ètica ha decidit adoptar una metodologia d’avaluació sobre el valor de les accions. Basada en el Free Cash Flow to Equity Model (FCFE) i reconsiderada amb una estimació de l’excés de capital, sobre la base del qual avaluar periòdicament el valor de les accions del banc.

El Consell d’Administració ha tingut en compte el resultat de la “primera adopció” d’aquest mètode i les consideracions prudencials addicionals pel que fa a l’estabilitat del valor de les accions del Banc a mig termini, la continuïtat amb les eleccions fetes al respecte i la sostenibilitat dels impactes patrimonials. Considerant tot això, el mateix Consell d’Administració va proposar a l’Assemblea de persones Sòcies – que ho va aprovar – augmentar la prima en 1,50 euros per acció i, per tant, fixar-la en total en 6,50 euros per cada acció emesa i establir, a més, que el Banc recupera les accions de tresoreria al preu corresponent al valor nominal més la prima que determini l’Assemblea General de persones sòcies.


Si tens més interès en els números, pots consultar el Balanç Social
aquí.

————————————————————————————————————

Sobre Fiare Banca Etica

Fiare Banca Etica és un banc cooperatiu dedicat a les finances ètiques en l’àmbit europeu. El seu treball es basa en recollir estalvi d’entitats i ciutadania responsable per finançar projectes amb un alt valor social vinculats a l’economia social i solidària. La cooperativa és fruit del compromís de moltes persones i organitzacions inspirades en els principis de les finances ètiques com són la transparència, la participació i l’eficiència al servei d’un projecte de democràcia econòmica. Forma part de la Global Alliance for Banking on Values ​​i de la Federació Europea de Bancs Ètics i Alternatius. A Itàlia opera amb el nom Banca Etica.

Grup Banca Etica

El Grup Banca Etica és un conjunt d’entitats liderades per Banca Etica (Itàlia) i Fiare Banca Etica (Espanya), i inclou la Fundació Finances Ètiques, la Fondazione Finança Ètica i Etica SGR.