3.1                   Manifest PLURAL

PLURAL és una plataforma formada per persones amb arrelament social a l’illa, al marge de quins siguin els seus orígens familiars o el seu lloc de naixement. Sabem bé que la diversitat i el patrimoni d’aquesta terra és ric i les seves possibilitats múltiples.

PLURAL és una plataforma no partidista constituïda per ciutadans i ciutadanes d’origen divers. Estem davant un moment únic per aconseguir canvis estructurals, ja que les institucions illenques -tant els Consells com el Govern- estan liderades per governs progressistes. Per tant, tenim damunt de la taula una oportunitat històrica per impulsar polítiques valentes, estructurals i de canvi.

PLURAL, està preocupada per la instrumentalització política de la llengua per part de determinats sectors. Parlar castellà no ha de ser entès com una opció política.

És igual quina sigui la teva llengua materna. El castellà

no és patrimoni de la dreta. Dit ‘una altra manera: volem la pau social en un tema que ja estava treballat i consensuat, ja que tenim el convenciment que la normalització lingüística és un tema de tots i de totes. No acceptem que ens donin lliçons en educació i sanitat aquells que van tancar escoles i van privatitzar hospitals.

A PLURAL també ens preocupa el tracte fiscal que rebem. L’infrafinançament de la Comunitat Autònoma té conseqüències en tots els ordres. Estem en la cua de les inversions de l’Estat. Fa temps que esperam un règim especial que compensi la nostra insularitat. L’escenari actual és que ens hem convertit en els pagans d’un sistema centralista que ens exigeix molt però dóna molt poc.

Per això hem constituït aquesta plataforma. Volem ser part activa a l’hora de construir una comunitat millor, més igualitària, més respectuosa, més justa i més equitativa.