3.4 Es suspèn la primera trobada de l’Aplec Jove

L ‘augment de contagis per la Covid-19 a Mallorca ha comportat que el Govern de les Illes Balears decretàs mesures de seguretat més estrictes. Des del grup organitzatiu de l’Aplec Jove, comunicam que per responsabilitat civil i legal ens hem vist obligats a posposar indefinidament l’Aplec que s’havia de dur a terme dia 5 de setembre. Encara que la situació pandèmica que vivim no ens deixi realitzar com voldríem aquest projecte, seguirem fent feina perquè l’Aplec es pugui materialitzar i serveixi per enfortir i unificar el moviment juvenil de Mallorca. Davant aquesta situació, volem fer les següents consideracions:

  • Les inscripcions de l’Aplec han estat un èxit. Amb més d’una seixantena d’inscrits, l’acte previst s’ha fet inviable. Així i tot volem destacar el bon estat del moviment juvenil, que ha respost a la crida de la millor manera. Joves de més de trenta pobles i barris, una vintena d’organitzacions i entitats vinculades i una presència important de dones (55% dels participants) donen motius per seguir creient en aquest projecte.

  • La trobada del pròxim 5 de setembre volia ser un espai de formació, amb tallers i dinàmiques organitzats pels propis joves, sobre quatre eixos claus: llengua, model turístic, feminisme i moviment juvenil. Animam als joves a formar-se en aquestes i altres qüestions. A més, volia ser un espai de trobada al marge d’etiquetes i marques. Pensam que aquesta dinàmica no només és positiva, sinó imprescindible. Cal teixir complicitats.

  • L’Aplec Jove ja és una realitat. Després de mig any d’assemblees, podem afirmar que aquest projecte és un fet, per molt que no s’hagi pogut dur a terme la trobada presencial. Malgrat una pandèmia global, s’ha seguit treballant i sumant gent d’arreu. El grup de feina seguirà actiu, pendent de com evoluciona la situació, per enfortir l’Aplec i assegurar poder realitzar la trobada en un futur.

Finalment, volem animar tots els joves de Mallorca a seguir l’Aplec Jove a les xarxes socials, així com a contactar-hi. Davant la crisi, ara més que mai cal organitzar-se. Informa’t sobre entitats i organitzacions juvenils al teu poble, barri, institut, facultat, lloc de treball, etc. Enforteix el moviment juvenil. Apleguem-nos!