3.3 25 de novembre dia mundial contra les violències masclistes

Aquest mes d’octubre està sent molt negre per a les dones, 7 assassinades i en el moment d’escriure aquest article encara no ha finalitzat el mes, 3 en 24 hores, és insostenible, inadmissible, ens estan assassinant i la societat sembla impassible davant d’aquestes morts.

La pàgina oficial de l‘Instituto de la Mujer en comptabilitza 43, però si tenim en compte tots els assassinats de dones comesos pel fet de ser dones, tal com recull www.feminicidios.net, són 86 dones assassinades el dia d’avui, 28 d’octubre, i 3 menors.

No ens cansarem de repetir que la violència masclista és la conseqüència de la desigualtat estructural, dels privilegis que la societat patriarcal els ha atorgat als homes pel fet de ser homes i de la falta de reconeixement cap a nosaltres, les dones. Els feminicidis representen l’escenificació més extrema i brutal d’aquesta desigualtat.

La defensa de la igualtat real i efectiva, i l’eradicació de la violència masclista ha de ser una prioritat per a totes les institucions, han de respondre davant la gravetat de la realitat del dia a dia de milers de dones i dels seus fills i filles menors, que viuen aquesta violència i que també són assassinats per infligir el dany més gran possible a les seves mares.

A més tenim uns jutges que no ens creuen, que dubten de la paraula de les dones, que no la protegeixen davant l’agressor. No podem confiar amb aquesta justícia patriarcal que contínuament posar en dubte les denúncies de les dones, tenim molts d’exemples com la sentència de la “manada”, no pot ser un risc el dret a denunciar. Estem fartes que ens culpabilitzin quan, en realitat, som víctimes.

Estem fartes de justícies imparcials i cegues i de polítics que es tapen els ulls davant aquesta xacra que són els feminicidis. Estem fartes que nines i nins hagin de veure com les seves mares són maltractades per homes que queden impunes.

Per totes aquestes raons exigim polítiques que capgirin la realitat de les dones, que promoguin la presència de les dones en els espais de decisió econòmics, polítics, laborals, socials, els espais de poder que fins ara han estat vetats per a les dones, perquè sense nosaltres no avançarem cap a una societat més democràtica, justa i igualitària.

I l’hem de fer juntes, les dones dels pobles i ciutats de Mallorca, per ser més fortes a l’hora de lluitar pels nostres drets i exigir l’eradicació de totes les violències masclistes, de tots els estaments de la societat civil.

I per això aquest 25 de novembre sortirem al carrer a manifestar-nos per demanar més Democràcia, Igualtat i contra la Justícia Patriarcal.