3.2 CRIDA de les festes post-trinitàries a CANAMUNT 2017

Canamunters, canavallers, llonguets en general, forans de tota Mallorca, pitiüsos i menorquins, principatins i valencians, franjaponentins, rossellonesos i algueresos, bascos i gallecs, castellans i assimilats, guiris d’ambdós hemisferis : o sigui “al mundo mundial”

Visca Sant Rescat !

Enguany commemoram el 5è aniversari de la proclamació de Sant Rescat com a patró de Canamunt. Lluny, dins les boires de la història, queden les festes que dedicava Sa Gerreria al seu santcrist, custodiat encara avui, a l’església del Socors. Les festes que celebrava el nostre barri, sota l’advocació de la Santíssima Trinitat, obrien el calendari de les festes estiuenques als barris de Ciutat.

De les nombroses gerreries que poblaven el nostre barri, tan sols queden alguns fumerals que resten muts i amagats, amb la por, al seu cor de maons, de què algun emprenedor deixondit, els converteixi en lofts verticals i els dediqui al lloguer turístic.

El blau turquesa que hem manllevat de les aigües de la nostra badia, violada repetidament per fàl·lics creuers, farcits de depredadors dels nostres recursos naturals, ens fa implorar, no sabem molt bé a qui, el nostre lema d’enguany : APADRINA UN CANAMUNTER, perquè som un endemisme, una espècie en greu perill d’extinció.

El fraula de la nostra samarreta de l’any passat ja duia imprès el lema : VECINUS CANAMUNTERUS EN PERILL D’EXTINCIÓ. I si anam una mica més lluny, al roig del 2015 ens trobàvem amb el lema : GRAN HOTEL CANAMUNT.

Malaurada ment hem sigut premonitoris, els nostres pitjor somnis s’estan complint : la proliferació d’hotels, la progressiva conversió d’habitatges, a vivendes plurifamiliars, en pisos pastera per al lloguer turístic, les continues allaus de creueristes, dia sí i dia també, estan convertint Ciutat en un immens parc temàtic que expulsa als seus veïnats.

Cal plantar cara i revertir aquesta situació. Tots nosaltres , individualment i col.lectiva hi estam cridats : hem de recuperar el barri, la ciutat pel gaudi dels seus veïnats. Ciutat és per a qui la habita i no per a qui la visita. I ho feim de la millor manera reconquerint l’espai públic, de tots i per a tots : veïnats, amics i coneguts, externs de bona voluntat i fins i tot , també rebrem al turista despistat. Volem ésser un barri d’acollida (benvinguts refugiats ! ), un barri d’integració .

I ho volem fer oferint les nostres festes : trobareu al programa activitats per als nins , els joves , la gent gran. Sopars a la fresca, cinema, músiques, activitats per a les mascotes, visites guiades per el barri, ball, Canamuntiades, exposicions, documentals i debats , atenció al cercavila de divendres a les 20h… benvinguts tots a la República veïnal, popular i independent de Canamunt.

Vivim temps de canvis, temps de república i si no demana ho als germans catalans dels Principat : Ni rei Ni por.

Per acabar , deixau- me citar a Ramon Llull en el seu llibre Blanquerna :

amb el crit d’alarma per fer sortir la gent al carrer en cas de perill : VIA FORA !

Canamunters : defensem el barri gaudint de la festa,

VIA FORA I VISCA SANT RESCAT !!!