3.2 Construint el Moviment Feminista de Mallorca

Feministes en Acció, membre del Moviment Feminista de Mallorca, ha participat aquest dissabte 29 de Juny a la Trobada de dones i col·lectius feministes convocada pel MFM.

Un poc d’història per entendre aquesta convocatòria, en el 2018, la mobilització i la lluita de les companyes argentines amb el Moviment “NI UNA MENYS” ens va sorprendre a totes les feministes d’arreu el món.

Vàrem prendre consciència que el moviment feminista a escala mundial agafava força i a les diferents mobilitzacions i manifestacions arreu de l’Estat pel 8 març ho constatàvem. Vàrem ser milers de persones al carrer, també a Mallorca, per reivindicar els nostres drets com a persones i dones, arribant a ser més de 20 milque van assistir a la manifestació del 8M a Palma.

Arran d’aquesta gran mobilització des de Feministes en Acció, decidim, després d’una valoració del que havíem aconseguit, que era necessari obrir el Moviment a la participació d’altres col·lectius i també a la participació de companyes a escala individual, amb un fort contingut polític de mobilització i lluita feminista contra el patriarcat, havíem de fer-nos fortes ampliant-ho a Mallorca, per això decidim fer una crida als col·lectius de l’illa per a realitzar una assemblea oberta el mes de juliol. A partir d’aquesta primera assemblea es va acordar fer feina per la construcció del MFM.

Després de l’èxit de la manifestació, del 8 Març 2019, amb una participació de més de 30 mil persones, el MFM va començar a rebre moltes peticions de dones amb ganes d’incorporar-se al moviment, a partir d’aquest fet vàrem ser conscients de la necessitat de tornar a trobar-nos amb tota la resta de col·lectius feministes i dones d’arreu de Mallorca.

Per aquest motiu el Moviment Feminista de Mallorca va convocar dissabte dia 29 de juny una Trobada de dones i col·lectius feministes de Mallorca al municipi de Manacor, amb la finalitat de generar un espai de col·laboració entre les dones que ja formen part del ’MFM, les dones a títol individual que s’hi havien interessat i els col·lectius feministes ja existents arreu de l’illa per fer xarxa, crear lligams entre nosaltres, basats en la solidaritat, la cooperació i la sororitat..

Va ser un èxit de participació, amb més de 50 dones i 15 col·lectius, una jornada oberta, participativa i transversal, profitosa en el debat.

Un debat i reflexió organitzat en petits grups que va facilitar la participació de totes, l’oportunitat de conèixer a noves companyes i amb el compromís de treballar conjuntament propostes i accions de futur, posant sempre “la vida al centre”.

Amb l’objectiu d’organitzar per a la tardor una assemblea on aprovarem com ens organitzem i com caminant juntes, per capgirar aquest sistema patriarcal que ens discrimina, maltracta i ens ofega sense tenir en compte les nostres realitats i capacitats com a persones, relegant-nos a un paper subordinat i submís.