3.1 25 de novembre Contra les violències masclistes

S’apropa el 25 de novembre “Dia Internacional contra la violència de gènere” aquesta data ens recorda que tot i tenir una legislació pionera, com la Llei estatal contra la violència,del 2004, també una llei d’igualtat autonòmica amb mesures concretes sobre violència masclista,del 2016, el Pacte d’Estat contra la violència masclista, amb més de 200 mesures, NO ÉS SUFICIENT, no està funcionant, les xifres que tenim actualment així ho demostren, són esgarrifoses, insuportables, al dia d’avui, octubre 2019 hi ha 87 dones assassinades, 1 a Mallorca.

Només en el mes de juliol, ha estat terrible, 9 dones assassinades, el cap de setmana del 18 al 20 d’octubre 4 dones assassinades.

Des del 2003 que es fan estadístiques han estat assassinades 1.073 dones per les seves parelles o exparelles i, des de 2013, 30 menors han estat víctimes mortals de la violència vicaria exercida pels seus pares o les parelles de les seves mares i 267 més han quedat orfes, 37 des de principis d’any.

A més de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere referit al segon trimestre de 2019, Balears, després de les Illes Canàries, són la segona comunitat amb més denúncies per violència masclista, la ràtio de l’Arxipèlag és de 21,9% per 10000 habitants i destaca per sobre de la mitjana estatal que va ser de 16,2%.

Els delictes sexuals es disparen, un 36% a Balears, segons el Ministeri de l’Interior, han augmentat agressions sexuals en grups, la pederàstia, assetjaments.

Hem de sumar “la justícia patriarcal”, la “cultura de la violència” i el retrocés de les polítiques que plantegen els partits d’extrema dreta que estan imposant ja, en algunes autonomies, com Andalusia.

Davant aquesta situació de terrorisme masclista i patriarcal, la Plataforma Feminista d’Alacant va declarar l’EMERGÈNCIA FEMINISTA, una convocatòria a la qual es van sumar diferents col·lectius feministes, també Feministes en Acció, perquè cada dia es restringeixen els nostres drets i llibertats. el dret a l’honor i intimitat, el dret a la lliure circulació, ens impedeix tenir una vida normal de convivència sense por, en definitiva el dret a viure en pau.

Perquè ni els Governs ni el poder judicial, ni la societat en el seu conjunt han assumit les seves obligacions de garantir els drets fonamentals de les dones.

Les dones feministes volem capgirar aquesta societat capitalista, patriarcal on uns pocs viuen a costa de la gran majoria cada vegada més pobra, amb uns grans desequilibris socials, econòmics, ecològics, que posen en perill les vides de les persones, però sobretot les de les dones.