5.3                    Caminem cap a la IV Fira del Mercat Social de Mallorca

Els propers 18 capvespre i 19 de maig tot el dia els jardins de la Misericòrdia acolliran la IV Fira del Mercat Social de Mallorca, una fita anual que ja és habitual al nostre calendari.

A Mallorca també existeix una xarxa de persones, empreses, entitats, institucions i iniciatives que incorporen “valors afegits socials” en les seves decisions de consum, producció i distribució, amb l’objectiu de contribuir a una societat basada en els valors democràtics, ecològics i solidaris i en el benestar col·lectiu.

Són iniciatives empresarials que volen una nova economia que tingui unes regles del joc equitatives i de benestar social.

Ara bé, són iniciatives, que a pesar que han anat creixent i moltes consolidant-se any rere any, continuen tenint mancances significatives i dificultats per aconseguir un pes substantiu a l’economia illenca, molt especialment a determinats sectors econòmics.

Per això no ens cansarem de demanar major suport des de les Institucions (Govern, Consell i Ajuntaments), però també des dels mitjans de comunicació i des de les estructures educatives en general.

Però com què no volem caure en el parany de “predicar es mas fàcil que dar trigo”, des de l’Associació Mercat Social de les Illes Balears i amb el suport de pràcticament totes les xarxes de l’economia social i solidària organitzem anualment aquesta Fira del Mercat Social que té com objectiu, en primer lloc donar visibilitat a aquestes empreses i iniciatives empresarials que, com en dit abans, incorporen valors socials, ecològics i ètics a la seva activitat econòmica. Ens referim a:

– Cooperatives, societats laborals i altres formes d’economia social.

– Producció agrària ecològica, així com producció ecològica i sostenibilitat ambiental com l’energia i altres iniciatives.

– Iniciatives d’economia solidària, inserció social i comerç just.

– Entitats financeres amb criteris socials i ètics.

– Xarxes de consum responsable. – Iniciatives de desenvolupament local.

I la fira és un bon espai per contribuir a aquesta visibilitat, però a la vegada, volem fomentar el coneixement mutu entre els integrants d’aquestes iniciatives per afavorir la inter-cooperació entre elles. Per satisfer necessitats comunes i compartir recursos, afavorint el seu efecte multiplicador. Aquest és precisament un dels conceptes centrals que defineix el Mercat Social, la inter-comercialització dels productes i serveis de les iniciatives de l’economia social i solidària entre elles i molt especialment d’aquestes amb la Banca Ètica.

Precisament a la Fira d’aquest any, volem donar un fort impuls als programes destinats al coneixement i comunicació entre tots els productors assistents a la Fira.I òbviament la Fira també pretén connectar els productors d’aquesta economia amb els consumidors, molt especialment amb aquesta part de la ciutadania que està disposada a participar d’una manera més activa en el suport a aquesta economia i a desenvolupar pautes de consum més responsables.

No cal dir que dia 18 i 19 de maig vos esperem als jardins de la Misericòrdia.Aquesta web utilitza galetes. Aquí pots veure la política de galetes. Si continues navegant vol dir que l’acceptes.    Veure
Privacidad